Google+

La patrulat pe biciclete. Dupa cai si motorete, din toamna, 20 de politisti de patrulare vor asigura ordinea publica din oras- pedaland - VIDEO

La patrulat pe biciclete. Dupa cai si motorete, din toamna, 20 de politisti de patrulare vor asigura ordinea publica din oras- pedaland - VIDEO
Embed:

La patrulat pe biciclete. Dupa cai si motorete, din toamna, 20 de politisti de patrulare vor asigura ordinea publica din oras- pedaland. Oamenii legii de la noi vor fi instruiti de un specialist din Statele Unite ca sa manuiasca bicleta la fel de bine ca cei americani.


Oamenii legii din Statele Unite care patruleaza pe biciclete, nu le cedeaza cu nimic celorlalti politisti. Sunt la fel de buni la tragerile din arma, la imobilizarea infractorilor si manuiesc biciletele excelent.

 

Dupa un model similar ar urma sa fie instruit si un pluton de 20 de politisti din cadrul Inspectoratului National de Patrulare de la noi. Locuitorilor capitalei le-a placut ideea, mai ales ca spera ca politistii nostri vor deveni mai supli.

 

“Vor face mai multa miscare, vor deveni mai atleti si vor prinde mai repede infractorii.”

 

Din diferite motive unora nu le-a placut idea.

 

“-Pe cai e mai frumos.”

“-Cu maşinile sunt mai rapizi.”

“-Cred că este o cheltuială de bani în plus.”

“-Cunoaşteţi opera lui Krâlov? Voi prieteni cum nu v-aţi aşeza, muzicieni tot nu veţi fi.”

“-Trotinete sa le mai cumpere.”

 

Deocamdata politia a cumparat doar o singura bicileta care zilele trecute a fost testata de seful IGP. Celelalte urmeaza sa fie procurate pana in toamna.

 

Astfel pana in luna august, cei de la politie urmeaza sa elaboreze curicula dupa care vor fi instruiti cei 20 de inspectori si sa se ocupe de noul look al acestora care va fi diferit de cel de acum.

 

Potrivit Inspectoratului General de Politie, primii politisti pe bicilete vor patrula pe strazile capitalei in septembrie, iar ulterior proiectul va fi extins si in alte orase.

 

Pentru inceput, Ambasada Statelor Unite ale Americii va acoperi cheltuielile pentru implementarea acestui proiect. Acum trei ani, oamenii legii de la noi au primit in dar de la italieni 10 motorete, cu care asigura ordinea publica pe timpul verii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn