Locatarii blocurilor care nu sunt conectate la reteaua de gaze naturale vor primi compensatii de 25 la suta din costul facturilor la energie. Decizia a fost luata astazi de consilierii municipali. Oamenii spun ca este putin, dar se multumesc si cu asta.

Publicat:20.11.2018, 17:37


Oamenii vor primi compensatii pana la sfarsitul acestei luni. Municipalitatea va acoperi 25 la suta din suma de pe facturi. 

Andrian COLAI, CONSILIER PLDM: “S-a dat compensatii, apropo si a fost aceasta compensatie in 2008, acum s-a reintors 25 procente reducere. Nu reusim pe tot anul pe doua luni dam acum compensatii, noiembrie si decembrie.”  

De compensatii vor beneficia proprietarii apartamentelor care nu sunt conectate la reteaua de gaze naturale, indiferent de ce venit au acestia. Doua miloane de lei vor fi impartite pentru cele doua luni.

“Fiecare copiica daca o primest din alta parte multumesc, noi vrem mai mult dar multumesc ca dau ceva.”

“E foarte scump, cheltueli mai multe sunt inafara de lumina si caldura.”

Xenia Caruta locuieste in blocul de pe bulevardul Moscovei, unde luna trecuta s-a produs o explozie devastatoare, soldata cu 5 persoane decedate. Femeia spune ca lunar achita in jur de 1300 de lei pentru curentul electric. Sustine ca nu a utilizat niciodata o butelie de gaz, desi cu greu face fata facturilor.

"Ei au adus la aceasta explozie din cauza, ca oamenii au platit facturi prea mari.”

“Este putin 25%. 40%, 50% - aceasta da, pentru costul luminii este destul de mare, foarte mare."

“Trebuie un pic mai mult. Sa verifice prin blocurile din Chisinau, in jumatate din ele sunt butelii de gaz. Le folosesc pensionarii si oamenii care nu au cu ce plati. Salariile care sunt? "

In scurt timp va fi publicata procedura prin care oamenii vor fi informati cum pot aplica pentru a obtine aceasta compensatie. Decizia a fost luata dupa ce consilierii au modificat bugetul municipal pentru anul 2018.

Totodata, 67 de miloane de lei, neutilizate in acest an, au fost impartite pentru diferite proiecte, printre care si compensatii de 100 de lei invalizilor pentru masa de Craciun.   

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar si din lume!