Doua magistrate din cele cinci acuzate ca ar fi pretins mita, s-au prezentat pentru prima data la judecata in calitate de inculpate. Celelalte trei, insa, nu au venit pentru ca ar avea probleme de sanatate, spun avocatii acestora. Decizia luata este ca doua judecatoare vor ramane sub control judiciar, adica nu vor avea voie sa paraseasca tara.

Publicat:11.04.2019, 16:05

Magistratii de la judecatoria Buiucani au decis ca Svetlana Tizu, care activa la Judecatoria Chisinau cu sediul in sectorul Centru se va afla sub control judiciar inca 19 zile. Iar cealalta magistrata de la Curtea de Apel, Liubovi Branza inca 30 de zile. La sedinta s-au prezentat Ludmila Ous si Svetlana Tizu, cea care era numita de unele site-uri cea mai sexy magistrata. Aceasta nu ne-a spus care este pozitia ei.

Procurorul a inaintat trei demersuri, insa fost examinate doar doua.

Elena CAZACOVA, PROCUROR: “Celalalt va fi solutionat in sedinta urmatoare, dupa cum ati auzit partea apararii si inculpata au invocat faptul ca nu au primit copia demersului.”

In dosarul coruptiei in justitie mai sunt vizati un procuror, un asistent judiciar si doi intermediari. Acestia le-ar fi dat mita judecatoarelor ca sa emita anumite hotarari. Medicul Vadim Scarlat, retinut in acelasi dosar, a fost eliberat dupa ce si-a recunoscut vina si a achitat o amenda de 115 mii de lei. Ceilalti sunt in arest la domiciliu sau sub control judiciar.