Google+

Locuitorii capitalei vor primi pliante in cutiile postale prin care vor fi informati la ce sectie sa voteze la data de 19 noiembrie. Ce informatii se contin in brosuri

Locuitorii capitalei vor primi pliante in cutiile postale prin care vor fi informati la ce sectie de votare sa mearga la referendumul local de revocare a primarului general al capitalei Dorin Chirtoaca, din 19 noiembrie.

 

Potrivit serviciului de presa al CEC, astfel de pliante se transmit inca din anul 2007. Ele trebuie sa fie transmise cu 10 zile inainte de alegeri, asa ca astazi este ultima zi cand locuitorii capitalei mai pot sa le primeasca. In aceste brosuri este indicata informatie cu privire la adresa biroului electoral, numarul persoanei in lista electorala, precum si informatii scurte despre persoanele cu dizabilitati care nu pot de sine statator sa mearga la votare.

 

Alegatorii pot sa verifice sectia de votare la care sunt repartizati si pe www.verific.cec.md.

 

Pentru referendumul din 19 noiembrie, Comisia Electorala Centrala a stabilit deschiderea a 307 sectii, cu cinci mai putin fata de ultimul scrutin. 

 

Pentru ca Dorin Chirtoaca sa fie demis din functie prin referendum, impotriva trebuie sa voteze 163.571 de persoane, adica tot atatia oameni cat l-au sustinut in scrutinul din 2015, plus un vot. Iar pentru ca plebiscitul sa fie validat, la sectii trebuie sa se prezinte 33 la suta din alegatorii din municipiu.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn