Google+

Lucrarile de demolare a cinematografului Gaudeamus au fost suspendate. Si astazi, mai multi oameni au protestat in fata cladirii - VIDEO

Lucrarile de demolare a cinematografului Gaudeamus au fost suspendate. Si astazi, mai multi oameni au protestat in fata cladirii - VIDEO
Embed:

Demolarea cinematografului Gaudeamus a fost suspendata. Viceprimarul Nistor Grozavu a luat o decizie in acest sens dupa protestele din ultimele zile, dar si dupa ce primarul ales Andrei Nastase a cerut asta. Si azi dimineata mai multe persoane s-au adunat in fata cladirii ca sa impiedice lucrarile.

 

“S-a adus decizia pentru a stopa demolarea si iata acum numaice un domn de acolo s-a urcat in tractor si a inceput din nou sa demoleze.”

“Nu au dreptul legitim de a demola au stricat totul, sambata si duminica cand oamenii sunt dusi la odihna, special noaptea.”

“Aici se aratau filme interesante, sala mare. Eu nustiu de ce strica? Imi pare rau, nu chiar sunt de acord.” 


Andrei Nastase impreuna cu un grup de oameni au intrat dimineata pe santier, iar pentru a-i scoate de acolo a fost nevoie de interventia politie. 

 

Dinu SAVCIUC, SEFUL SECTIEI SECURITATE PUBLICA, IP CENTRU: “Au intrat persoane straine fara acordul lor, pe teritoriul privat. La fata locului au ajuns angajatii politiei si a cerut persoanelor sa paraseasca teritoriul privat.”

 

 Reprezentantii companiei de constructii au spus ca nu incalca legea si au toate autorizatiile necesare pentru lucrarile de demolare a cladirii.

 

Vitalie ENACHE, AVOCAT: “Este proiect de organizare a santierului, verificat de organele competente. Respectiv dumnealui ne-a comunicat ca este o dispozitie de sistare a lucrarilor, nu am primito am fost informati. Vom primi, vom studia, si vom intreprinde actiuni legale.”

 

 Dupa scandalul iscat in jurul cinematografului, fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoaca a venit cu o reactie pe pagina sa de facebook. 

 

Dorin CHIRTOACĂ, FOST PRIMAR: "Cladirea nu este monument de arhitectura, iar Voronin a privatizat-o in 2004, dar faptul ca demolarea a inceput in tromba, imediat dupa alegeri, desi autorizatia de demolare este din 22 martie 2018, evident ca ridica semne de intrebare. Proprietarul si constructorul, stiind ca a mai fost scandal acum doi ani, ar fi trebuit sa ceara audienta si sa informeze primarul ales, Andrei Nastase, despre intentiile care le au, cu toate actele pe masa. Dar asa au lasat loc de dubii."

 

 Potrivit serviciului de presa al primariei, lucrarile de demolare a cinematografului Gaudeamus, vor fi sistate pana cand va fi inlaturat conflictul. Potrivit reprezentantilor companiei de construtie in locul cinematografului ar urma sa fie ridicat un bloc locativ, iar la parter ar putea fi mai multe zone de agrement. Viceprimarul capitalei Nistor Grozavu sustine ca deocamdata o autorizatie de constructie inca nu a fost eliberata. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn