Google+

Lucrarile de reparatie in opt din cele zece apartamente afectate de explozia din blocul de la Rascani s-au incheiat. Autoritatile au inmanat locatarilor cheile de la locuinte - VIDEO

Lucrarile de reparatie in opt din cele zece apartamente afectate de explozia din blocul de la Rascani s-au incheiat. Autoritatile au inmanat locatarilor cheile de la locuinte - VIDEO
Embed:

Lucrarile de reparatie in opt din cele zece apartamente afectate de explozia din blocul de la Rascani s-au incheiat. Autoritatile au inmanat astazi locatarilor cheile de la locuinte. In doua dintre apartamente se pun la punct ultimele detalii. Chiar si asa, oamenii spun ca nu vor putea reveni in curand acasa, pentru ca locuintele nu sunt mobilate, iar bani pentru asta nu au.


“Nici nu se acordeaza octava, ca el a avut drum de la 16 pe jos fara ascensor cu mainele, Slava Domnului ca a fost pus astazi ascensor si a fost adus.” 

 

Apartamentul Ludmilei Goncear este chiar langa cel in care s-a produs explozia. Dupa deflagratie, usa de la intrare si doi dintre pereti au fost distrusi, iar mobila si cada facute bucati. Astazi a rasuflat usurata cand a inceput sa-si mute lucrurile, din nou, in apartament, dupa incheierea reparatiei.

 

Ludmila GONCEAR, PROFESOARA: “Va departe ma acomodez, eu.”

 

 Dupa ce au fost anuntati ca lucrarile de reparatie s-au incheiat, proprietarii au venit sa vada cum arata acestea si de ce mai este nevoie.

 

Lacat nu-i, acolo nu-i, acolo nu-i,  maruntusuri mai trebuiesc.” Totusi, cei care au ramas dupa deflagratie cu apartamentele grav afectate spun ca nu se vor putea intoarce in curand acasa. Asa cum nu au bani ca sa-si cumpere mobilierul necesar. 


Doua apartamente, cel in care s-a produs explozia si inca unul, vor fi date in exploatare la mijlocul saptamanii viitoare.  

 

Vladimir TONU, DIRECTORUL COMPANIEI DE CONSTRUCTII: “Aici nu era nici podeau erau peretii, erau partial aruncati in aer. Materiale au fost destul de calitate. Autoritatile au zis sa mergem pe un segment mediu.”   

 

In scara a inceput sa functioneze si un nou ascensor. Astazi, autoritatile au inmanat locatarilor cheile de la apartamente, spunand ca oamenii nu au fost pusi la cheltuiala  pentru reparatii. 

 

Nistor GROZAVU, VICEPRIMARUL CHISINAULUI: “Doar daca au vrut ceva special, cu ei am ales tapetele.”

 

Cheltuielile pentru reparatia blocului si apartamentelor se ridica la 13 miloane de lei, bani alocati din bugetul municipal. Explozia devastatoare de la Rascani s-a produs la inceputul lunii octombrie, distrugand apartamentele de la patru etaje. Cinci persoane, printre care si un copil, au murit.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn