Maia Sandu si Andrei Nastate au transmis o petitie institutiilor europene, prin care cer tragerea la raspundere a persoanelor implicate in furtul miliardului. Cei doi indeamna oficialii din UE sa cerceteze toate aspectele acestui caz si sa initieze dosare penale. Liderii PAS si PPDA sustin ca petia a fost semnata de 50 de mii de oameni.

Publicat:12.12.2018, 18:10Petitia a fost inaintata catre Parlamentul European, Cosiliul Europei si alte cateva institutii din UE.

“Intru cat institutiile de drept sunt capturate politic si mafiotic, sigur ca speranta noastra se indreapta spre institutiile europene, as cum am cuvenit la prostest.”

Astfel, Maia Sandu si Andrei Nastase, aflati la Strasbourg cer institutiilor europene sa cerceteze furtul miliardului si sa porneasca urmarirea penala impotriva celor vinovati.

Totodata, acum o luna, tineretul Democrat a depus o petitie, care ar fi fost semnata de peste 100 de mii de oameni, la Sediul Delagatiei UE in Moldova, impotriva lui liderul PAS si PPDA, pentru ca acestia ar fi implicati in frauda bancara, alaturi de PLDM.