Noaptea trecuta toata Moldova a tremurat de frig, iar cea mai scazuta temperatura s-a inregistrat la Tiraspol, - 24 de grade Celsius. In Chisinau termometrele au aratat - 22 de grade. Din cauza frigului 7 persoane au ajuns la spital cu degeraturi, doua dintre acestea fiind internate in stare grava, iar medicii lupta acum sa le pastreze mainile.

Publicat:31.01.2014, 14:47


Aseara in sectia de Leziuni termice de la Spitalul de Urgenta, au fost adusi doi barbati, in varsta de 23 si 24 de ani, aproape inghetati. Potrivit medicilor, ei ar fi baut intr-un bar din Chisinau, apoi au pornit spre casa, insa n-au mai ajuns. Medicii spun ca cei doi au suferit degeraturi grave la maini. 


In total 7 persoane cu hipotermie au avut nevoie de ingrijiri medicale in ultimele 24 de ore. Potrivit meteorologilor, aseara a fost cea mai friguroasa noapte de pana acum. Cel mai frig a fost la Tiraspol, -24 de grade. In capitala a fost mai cald cu doua grade.


Astazi, unii soferi de autobuze au avut dificultati dupa o noapte atat de rece. Din cauza gerului sistemele de incalzire ale vehicolelor au inghetat.


Prognozele meteo arata ca in urmatoarele zile nu va mai ninge, iar gerurile se vor mentine si maine, dupa care temperaturile vor incepe sa creasca treptat. In medie temperatura ziua va fi de -8  - 5 grade, iar noaptea - pana la – 12 grade.