Dupa ce Biserica Ortodoxa Rusa a rupt relatiile cu Patriarhul de la Constantinopol, seful statului a postat un mesaj pe facebook in care isi exprima ingrijorarea. Dodon spune ca Moldova a fost si este o tara ortodoxa si ca va gasi o solutie pentru a rezolva aceasta situatie.

Publicat:16.10.2018, 11:33

Mesajul postat de Igor Dodon:Presedintele Igor Dodon nu va mai putea merge pe muntele Athos pentru a se ruga, dupa ce Biserica Ortodoxa Rusa a rupt relatiile cu Patriarhul de la Constantinopol. Acest fapt ii vizeaza si pe enoriasii moldoveni, intrucat Mitropolitia noastra se afla sub juristictia Patriarhiei de la Moscova.

Dupa ruptura relatiilor cu Constantinopolul, enoriasii Bisericii Ortodoxe Ruse nu vor putea sa se roage in bisericile de pe Muntele Athos, un loc de pelerinaj pentru toti ortodocsii.

 
Nici credinciosii moldoveni nu vor putea sa mearge pe Athos, intrucat Biserica Ortodoxa din Moldova se afla sub juristictia Patriarhiei de la Moscova.

In ultimii doi ani, presedintele Dodon a mers de mai multe ori pe muntele Athos. Seful statului spunea ca merge acolo ca sa se roage. A adus si mai multe icoane de acolo. De fiecare data s-a rugat si pentru pentru Moldova si bunastarea poporului moldav, sustine Dodon.