Google+

Ministerul Educatiei s-a autosesizat in cazul scandalului de la tabara Trandafir de la Vadul lui Voda, unde 13 copii au fost batuti de educatori. Detalii noi - VIDEO

Ministerul Educatiei s-a autosesizat in cazul scandalului de la tabara Trandafir de la Vadul lui Voda, unde 13 copii au fost batuti de educatori. Detalii noi - VIDEO
Embed:

Ministerul Educatiei s-a autosesizat in cazul scandalului de la tabara Trandafir de la Vadul lui Voda, unde 13 copii au fost batuti de educatori. A fost creata o comisie care urmeaza sa investigheze cum s-a ajuns la asa ceva. Autoritatile spun ca tabara trebuia inchisa deoarece desi avea toate actele in regula in timpul unor controale s-au depistat nereguli, care nu au fost lichidate.


Reprezentatul Directie Educatiei de la Ciocana sustine ca angajatii taberei nu au avut un plan de activitate aprobat de directie, iar la inceputul verii cand angajati directiei au  mers acolo, tabara era incuiata si li s-a spus ca nu va activa in aceasta vara.

 

Secretarul de Stat spune ca tabara “Trandafir” avea aproape toate actele in regula  chiar  si cele la ANSA si de la Agentia Nationala pentru Sanatate Publica. 

 

Angela CUTASEVICI, SECRETAR DE STAT: “Daca verifici doar actele atunci arata bine, dar deciziile erau cu anumite indicatii, recomandari de imbunatatire. Insa nu s-a revenit ulterior la verificarea lor pentru a vedea in ce masura au fost inlaturate.”  

 

Cei de la minister sustin ca activitatea taberei trebuia sistata inainte de producerea incidentului. Secretarul de stat spune ca a mers ieri la tabara si a descoperit ca incaperile erau insalubre si intr-o stare deplorabila.

 

Angela CUTASEVICI, SECRETAR  DE STAT: “Era multa murdarie." 

 

 Cu putin timp in urma tabara fusese vizitata de politie dupa ce mai avuse loc un incident.

 

Angela CUTASEVICI, SECRETAR  DE STAT: “Cineva si-a taiat piciorul cu o sticla.”

 

Reprezentatii Ministerului spun ca o comisia va investiga acest caz, iar persoanele vinovate urmeaza sa fie pedepsite. Totodata vor fi verificate taberele care inca mai activeaza.

 

Acum doua zile 13 copii cu varstele cuprinse intre 11 si 15 ani, care se odihneau la tabara Trandafir, de la Vadul lui Voda, ar fi fost batuti, umiliti si amenintati de educatori care aveau 16 si 17 ani. Directorul taberei a fost retinut pentru 72 de ore. Tabara trandafir apartine ASEM-ului din 2013, insa a fost data in arenda unui agent economic.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn