Google+

Preturi mai mari din martie! Moldcell si Orange majoreaza cu circa 50% tarifele la unele servicii - VIDEO

Preturi mai mari din martie! Moldcell si Orange majoreaza cu circa 50% tarifele la unele servicii - VIDEO
Embed:

Comunicarea ne va costa mai mult. Cei mai mari operatori de telefonie mobila din tara anunta majorari de tarife. Mai exact, din martie apelurile extra abonament se vor scumpi cu 50 la suta. Intamplator sau nu, majorarea este la fel in cazul ambelor companii si a fost anuntata practic in aceeasi perioada.

 

Potrivit unui comunicat emis de Orange Moldova, cel mai mare operator de telefonie mobila majoreaza de la 1 martie, tariful extra Abonament pentru apelurile in retea, de la 1 leu la 1 leu si 50 de bani. Pretul pentru abonamente ramane acelasi.

 

Si Moldcell anunta scumpiri, doar ca din 17 martie. Astfel, apelurile extra abonament se vor scumpi, la fel, cu 50 la suta, pana la 1 leu si 50 bani. Cei de la Moldcell afirma ca decizia vine ca urmare a instabilitatii financiare, a scumpirii valutelor si a climatului de afaceri din tara. Ambele companii mentioneaza ca, in cazul in care nu sunt de acord cu modificarile, abonatii sunt in drept sa rezilieze, fara penalizari, contractele pana la data la care intra in vigoare scumpirile.

 

Solicitati de PRO TV, cei de la UNITE au declarat ca nu intentioneaza sa faca modificari de tarife.

 

Potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Reglementare in Comunicatii Electronice, la sfarsitul anului trecut, cea mai mare cota de piata, in functie de cifra de afaceri – de aproape 70 la suta – era detinuta de Orange Moldova. Moldcell si Moldtelecom detin 27 si respectiv, 4 procente.

 

UPDATE Moldcell a remis un comunicat de presa, in care explica majorarile: "Ca parte integrantă a societăţii, compania noastră este şi ea atinsă de instabilitatea financiară, scumpirea valutelor forte şi starea generală a climatului de afaceri din ţară.

Încercând să diminuăm consecinţele instabilităţii financiare de pe piaţă asupra clienţilor, am decis să ajustăm doar tarifele care nu au un impact direct asupra abonaţilor şi să păstrăm tarifele de bază, precum taxele lunare şi cantitatea de minute incluse.

Preţul pentru taxa lunară şi cantitatea de servicii incluse rămân aceleaşi.

Preţul pentru minute adiţionale, denumit extra-preţ, se aplică doar după ce sunt folosite minutele incluse în pachet.
Extra-preţul este aplicat doar dacă toate minutele incluse au fost folosite şi doar până la finele lunii curente.
Cu Abonament Moldcell primiţi în continuare toate serviciile necesare în schimbul unei taxe lunare accesibile – comunicare nelimitată în reţeaua Moldcell, trafic de date şi o cantitate considerabilă de minute naţionale, convertibile în SMS sau minute internaţionale".


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn