O coada de vehicule, intinsa pe zeci de metri, s-a format la iesirea din tara, prin punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Publicat:18.08.2018, 09:31

Comunicatul emis de Politia de Frontiera:

UPDATE 12:25 Punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe funcţioneaza în regim normal, nefiind înregistrate valori ridicate în trafic.- direcţia ieşire din RM  - 5 unitaţi de transport, dupa bariera.- direcţia intrare în RM  - 15 unitaţi de transport, dupa bariera

În punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe:- direcţia ieşire din RM  - 40 de unitaţi de transport.- direcţia intrare în RM  - 20 de unitaţi de transport.

Recomandam calatorilor sa aleaga pentru traversarea frontierei punctul de trecere din proximitate Tudora-Starokazacie, care activeaza în regim normal.


UPDATE 09:15 Coloana de mijloace de transport, formata la ieşirea din ţara prin PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, s-a redus la un numar de 75 de unitaţi. Se lucreaza la capacitate pentru degajarea circulaţiei.În continuare ramâne blocat cu maşini traseul tranzit spre Ucraina, daca se alege pentru traversarea frontierei punctul de trecere Tudora-Starokazacie.

UPDATE 08:00 Se circula cu dificultate prin punctele de trecere situate la frontiera de est:Punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe:- direcţia ieşire din RM  - 120 de unitaţi de transport.Pentru a evita situaţiile de conflict, poliţiştii de frontiera discuta permanent cu participanţii la traficul transfrontalier. Totodata, la intersecţia drumului care duce spre punctul de trecere Palanca a fost amplasata o patrula a POliţiei de Frontiera care redirecţioneaza traficul prin cel mai apropiat punct de trecere Tudora -Starokazacie. 

Punct de trecere Tudora activeaza în regim normal, însa este rând format pe sectorul tranzit spre Ucraina, ceea ce condiţioneaza dificultate în deplasare.

UPDATE 07:00 Flux intensificat în punctele de trecere situate la frontiera de est!
În PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe s-a format o coloana de aproximativ 100 de mijloace de transport, dupa bariera, care aşteapta trecerea frontierei de stat pe sensul de ieşire din ţara. Reprezentanţii celor patru instituţii de frontiera şi vamale din Republica Moldova şi Ucraina activeaza la capacitate maxima pentru degajarea circulaţiei.

Sunt disponibile trei benzi de deplasare prin punct şi toate pe sensul de ieşire din ţara.Totodata, dinspre Republica Moldova în jurul a 10 maşini sunt la intrarea în PTF Tudora. Sectorul tranzit spre Ucraina este blocat cu mijloace de transport, iar rândul ajunge pâna pe partea moldoveneasca.