Google+

Se cauta manager pentru Serviciul National Unic 112. Concursul anuntat de MTIC

Ministerul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor a demarat organizarea sistemului apelurilor de urgenta la numarul unic 112. In acest scop a fost anuntat concurs pentru selectarea conducatorului Serviciului national unic pentru apelurile de urgenta.

 

Noul Serviciu a fost creat prin Hotărarea de Guvern din 17 februarie a.c. cu scopul de a asigura interactiunea eficientă a serviciilor de urgentă pe întreg teritoriul tării, după principiul „ghişeului unic”. Astfel, după ce serviciul va deveni functional, cetătenii vor putea să apeleze politia, pompierii, asistenta medicală de urgentă şi serviciul gaze formand un singur număr - 112.

 

La concurs pot aplica cetătenii Republicii Moldova care au studii superioare în domeniul administrării, TIC sau economiei, detin experientă de manager, cunosc limba romană si cea engleză si n-au împlinit varsta de 65 de ani. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 9 martie 2016.

 

Anuntul complet pentru ocuparea functiei de director al Serviciului 112 poate fi accesat pe pagina www.mtic.gov.md, compartimentul Ministerul/Posturi vacante.

 

Prezentand în Guvern pachetul de proiecte pentru instituirea Serviciului 112, ministrul TIC, Vasile Botnari, a declarat că sporirea capacitătii de reactionare a serviciilor de urgentă a devenit o necesitate pentru Moldova, din care considerent, implementarea proiectului va demara practic imediat. Obiectivul de bază este ca Serviciului 112 să înceapă să functioneze, etapizat, deja din anul 2016, iar în decurs de doi ani sistemul să fie dat în exploatare integral.

 

Conform Programului de implementare a serviciului, în al II-lea trimestru al anului 2016 urmează să fie petrecute licitatiile de achizitionare a mijloacelor tehnice si a produselor de program necesare pentru functionarea sistemului informational. Concomitent, vor fi selectate locatiile pentru sediile Serviciului 112, vor fi organizate şi efectuate lucrări de amenajare si selectat personalul, care va fi instruit.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn