Google+

Muzeu de vis pentru amatorii de dulciuri, la New York, in aceste zile. Ideea ii apartine renumitului ciocolatier, Jacques Torres - VIDEO

Muzeu de vis pentru amatorii de dulciuri, la New York, in aceste zile. Ideea ii apartine renumitului ciocolatier, Jacques Torres - VIDEO
Embed:

Un muzeu de vis pentru amatorii de dulciuri se deschide la New York, in aceste zile. Odata ce ajungi in interior, parca nimeresti in lumea ciocolatei. Vizitatorii pot gusta din zeci de feluri de ciocolata, preparata chiar in fata lor. Este primul muzeu de acest fel din metropola americana.

 
In acest muzeu, prepararea ciocolatei reprezinta o adevarata arta. Aici, sunt folosite retete vechi, dar si mai noi spun bucatarii, dar toate sunt tinute in secret. Astfel, vizitatorilor le ramane doar sa savureze cele mai delicioase feluri de ciocolata din lume. Ideea de a crea un asemenea muzeu apartine renumitului ciocolatier, Jacques Torres, cunoscut si ca Mr. Chocolate. 

 

Jacques TORRES, CIOCOLATIER "- Oamenii mereu mă întreabă care este cea mai bună ciocolată şi eu mereu le spun. Cea mai bună ciocolată este cea care îţi place, cea care îţi aminteşte de copilărie, care îţi vorbeşte. Nu contează este americană sau europeană."

 

Vizitatorii pot gusta si din ciocolata fierbinte mexicana, iar copii se pot inscrie la diverse cursuri, unde vor invata modalitati de preparare a acesteia. Important este si vasul din care se bea ciocolata fierbinte. Asa ca, in muzeu sunt expuse si cani speciale, aduse din diferite tari. Cea mai cautata este cea care nu lasa urme pe fata, dupa ce bei din ea. 

 

Jacques TORRES, CIOCOLATIER "Este cunoscută ca şi cană pentru mustăţi. Ciocolata nu va murdări mustaţa. O va proteja."

 

Muzeul se deschide in aceste zile la New York. Asemenea locatii dedicate ciocolatei mai pot fi gasite la Barcelona ori Bruxelles. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn