Judecatoria Chisinau a emis o hotarare pe 10 decembrie prin care il obliga pe Andrei Nastase sa achite un prejudiciu moral in marime de un leu si sa dezminta o declaratie facuta la adresa lui Ion Ceban in cadrul campaniei electorale pentru primaria Chisinau, scrie ZdG.md.

Publicat:12.12.2018, 11:04

Potrivit hotarârii, instanţa a admis cererea de chemare în judecata depusa de avocatul lui Ion Ceban cu privire la repararea prejudiciului moral în urma unor declaraţii facute de Andrei Nastase în cadrul emisiunii „Eu vreau sa fiu primar” din 11 mai 2018. Emisiunea a fost moderata de Lorena Bogza, care i-a avut drept invitaţi pe candidaţii la şefia Primariei: Andrei Nastase, Ion Ceban şi Alexandr Roşco.

Instanţa a stabilit ca urmatoarea declaraţie facuta de Andrei Nastase este defaimatoare: „Nu, ca vorbiţi este ok, ce aţi facut, ce aţi reuşit?(n.r.– cu referire la gestionarea patrimoniului municipal) Pentru ca, atunci când a trebuit în 2016 sa votaţi, cu toţii, într-o unanimitate, înstrainarea unor imense loturi de pamânt din Chişinau”.

 Afirmaţiile lui Andrei Nastase pot fi urmarire începând cu minutul 19.37 al emisiunii.

Prin decizia magistratului Dan Sîrbu, de la Judecatoria Chişinau (sediul Centru), Andrei Nastase este obligat sa dezminta afirmaţiile pe care le-a expus în cadrul emisiunii. Dezminţirile trebuie facute publice prin intermediul unei conferinţe de presa sau în cadrul unei emisiuni, în termen de 15 zile, cu urmatorul conţinut:

„Recunosc ca afirmaţiile şi/sau informaţiile raspândite de catre Andrei Nastase cu privire la faptul ca, Ion Ceban, în calitate de consilier municipal în mun.Chişinau ar fi votat în Consiliul Municipal Chişinau în anul 2016 înstrainarea unor imense loturi de pamânt din Chişinau, sunt false, mincinoase, denigratoare şi lipsite de substract factologic, lezând onoarea, demnitatea şi reputaţia profesionala a lui Ion Ceban”.

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE ZDG.MD