Google+

Nastase, obligat sa ii achite lui Ceban 1 leu cu titlu de prejudiciu moral - VIDEO/ZdG.md

Judecatoria Chisinau a emis o hotarare pe 10 decembrie prin care il obliga pe Andrei Nastase sa achite un prejudiciu moral in marime de un leu si sa dezminta o declaratie facuta la adresa lui Ion Ceban in cadrul campaniei electorale pentru primaria Chisinau, scrie ZdG.md.

 

Potrivit hotărârii, instanţa a admis cererea de chemare în judecată depusă de avocatul lui Ion Ceban cu privire la repararea prejudiciului moral în urma unor declaraţii făcute de Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Eu vreau să fiu primar” din 11 mai 2018. Emisiunea a fost moderată de Lorena Bogza, care i-a avut drept invitaţi pe candidaţii la şefia Primăriei: Andrei Năstase, Ion Ceban şi Alexandr Roşco.

 

Instanţa a stabilit că următoarea declaraţie făcută de Andrei Năstase este defăimătoare: „Nu, că vorbiţi este ok, ce aţi făcut, ce aţi reuşit?(n.r.– cu referire la gestionarea patrimoniului municipal) Pentru că, atunci când a trebuit în 2016 să votaţi, cu toţii, într-o unanimitate, înstrăinarea unor imense loturi de pământ din Chişinău”.

 

 Afirmaţiile lui Andrei Năstase pot fi urmărire începând cu minutul 19.37 al emisiunii.

Prin decizia magistratului Dan Sîrbu, de la Judecătoria Chişinău (sediul Centru), Andrei Năstase este obligat să dezmintă afirmaţiile pe care le-a expus în cadrul emisiunii. Dezminţirile trebuie făcute publice prin intermediul unei conferinţe de presă sau în cadrul unei emisiuni, în termen de 15 zile, cu următorul conţinut:

 

„Recunosc că afirmaţiile şi/sau informaţiile răspândite de către Andrei Năstase cu privire la faptul că, Ion Ceban, în calitate de consilier municipal în mun.Chişinău ar fi votat în Consiliul Municipal Chişinău în anul 2016 înstrăinarea unor imense loturi de pământ din Chişinău, sunt false, mincinoase, denigratoare şi lipsite de substract factologic, lezând onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională a lui Ion Ceban”.

 

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn