Nemultumiti de invalidarea alegerilor din Chisinau, consilierii liberariile au plecat astazi de la sedinta Consiliului Municipal. Astfel ca din 36 de proiecte de pe ordinea de zi a fost votat doar unul, cel care prevede ca Regia autosalubritate va fi doatat cu mai multe autospeciale.

Publicat:20.06.2018, 16:57

Ion CEBANU, CONSILIER PL:Primarul trebuie sa intre in functie. Noi nu putem sa continuam sedinta consiliului si sa ne facem ca ploua. Ne pare rau de actiunile intreprinse de socialistii, este o situatie de fatarnicie.” 

Igor CALIN, CONSILIER PPEM:Daca avem asa justie si nu e valid mandatul sa inchidem sedinta de astazi, in ordinea zi avem multe proiecte de decizie dubioase si cand va validatul noului primar, si nou echipa va forma ordinea de zi.”

Asa a inceput sedinta de astazi. Consilierii PPEM au propus amanarea sedintei insa liberarul Ion Cebanu a spus se poate continua doar ca proiectele dubioase sa fie elimante.

Ion CEBAN, CONSILIER PSRM: “Aici stau in sala liberarii vorbesc una de la tribuna, haide-ti sa facem un pariu."

Desi liberalii au parasit sala, cvorum era, insa alesii locali au votat doar unul din cele 36 proiecte de pe ordinea zi. Ei au aprobat intiativa Regiei Autosalubritate, de a lua un credit 7 milioane de lei pe un termen de 3 ani pentru a cumpara 12 autospeciale.

Eugen AXENTIEV, SEF REGIA  AUTOSALUBRITATE: Avem nevoie de asta pentru ca nu am resit sa scotem sa evacuam la timp tot gunoiul.”

Dupa votarea acestui proiect, unii dintre consilieri au tot intrat si au iesit din sala, altii au navigat pe internet, iar in cele din urma nu mai era cvorum si sedinta a fost amanata din  nou.

Andrei COLAI, CONSILIER PLDM:Depinde de disciplina, consilerului, aici se face si politiaca. Ar trebuie sa vina primarul aici sa fie o intelegere.”   

Consilierii au decis ca se vor intalni saptamana viitoare desi inca nu au stabilit o zi.