Google+

Nepotul lui Vlad Filat o acuza pe fosta sotie a acestuia ca ar fi instrainat ilegal o parte din averea fostului premier. Vladimir Rusu spune ca Sanda Diviricean si finul de cununie al fostilor soti, ar fi facut aceste ilegalitati - VIDEO

Nepotul lui Vlad Filat o acuza pe fosta sotie a acestuia ca ar fi instrainat ilegal o parte din averea fostului premier. Vladimir Rusu spune ca Sanda Diviricean si finul de cununie al fostilor soti, ar fi facut aceste ilegalitati - VIDEO
Embed:

Nepotul lui Vlad Filat o acuza pe fosta sotie a acestuia ca ar fi instrainat ilegal o parte din averea fostului premier. Vladimir Rusu spune ca Sanda Diviricean si finul de cununie al fostilor soti, Virgil Pavaleanu, ar fi facut aceste ilegalitati. Rusu a depus o sezizare in adresa mai multor reprezentanti ai organelor de drept.

 

Nepotul fostului prim-ministru sustine ca fosta sotie a lui Filat, Sanda Diviricean  impreuna cu finul de cununie al acestora, Virgil Pavaleanu, ar fi instrainat ilegal o parte din bunurile fostului premier. Potrivit unor documente facute publice de acesta, Vlad Filat ar fi fost deposedat de cele 95% din actiunile la compania Kapital Invest Company SA si de cele aproape 50 la suta din actiuni pe care le avea la compania SA Ipteh din Chisinau. Asta desi, in urma sentintei din 11 noiembrie 2016, s-a decis ca aceste bunuri ajung in posesia statului. 

 

Vladimir RUSU, NEPOT, Vlad FILAT:Este o datorie civica. Dupa cunostintele mele actiunile care se fac fara acordul unchiului meu si nu cred ca are cunostinta de ele si nu as vrea sa fie tras la raspundere dumnelaui penru niste fapte comise de altcineva.”

 

 Potrivit lui Rusu, ilegalitatile se tin lant. Acum doua saptamani, Pavaleanu, in calitatea sa de reprezentant al SC Kapital Invest Company, la adunarea generala a actionarilor societatii “Ipteh” a propus sa majoreze capitalul acesteia cu 17,4 milioane lei ceea ce in final a dus la diminuarea cotei statului.

 

Mai mult, Rusu il acuza de complicitate la aceste faradelegi pe avocatul Sandei Diviricean, Ion Popa, care a prezidat adunearea actionarilor acum doua saptamani.  

 

Vladimir RUSU, NEPOT, Vlad FILAT: "Actele pot fi verificate.”

 

 In vara anului 2016, dupa un proces cu usile inchise, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si corupere pasiva. Pe langa pedeapsa cu inchisoare, fostul lider PLDM s-a ales si cu zeci de bunuri, terenuri, case si masini confiscate.

 

Filat a fost retinut in octombrie 2015, dupa autodenuntul facut de Ilan Sor, care spunea ca i-ar fi oferit lui Filat mita in suma de 250 de milioane de dolari. Nu am reusit deocamdata sa discutam cu avocatul lui Vlad Filat si nici cu Sanda Diviricean ca sa aflam pozitia lor. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn