Dupa ce a acuzat-o pe Sanda Diviricean ca ar fi vandut ilegal o parte din averea lui Vlad Filat, nepotul acestuia, spune ca decizia instantei de judecata prin care a fost partajata averea intre cei doi soti ar fi ilegala. Despre asta scriu jurnalistii de la Ziarul de Garda, carora Vladimir Rusu, le-a spus ca sotii Filat ar fi impartit averea de doua ori. Ultima data au facut-o cu cateva zile inainte ca pe bunurile fostului premier sa fie puse sechestru, iar astfel statul va recupera o suma neinsemnata din bunurile sechestrate. Prin avocatii sai, Vlad Filat a spus ca declaratiile lui Rusu sunt aberatii.

Publicat:11.07.2018, 17:42


Potrivit nepotului fostului lider PLDM, Vladimir Rusu, sotii Filat au partajat averea imediat dupa ce au divortat in 2012. Sandei, pe atunci Filat, urma sa-i revina o casa in Elvetia, care ii apartinea sotilor, dar care nu era inregistrata pe numele niciunuia dintre cei doi soti, dar si o suma de bani cash. 

In urma partajului, de comun acord, insa, fara a fi vorba despre bunuri personale, nu s-a putut face un proces in care sa fie indicate bunurile si banii cash ce revin fiecaruia. De aceea, dna Diviricean a semnat o procura notariala. eL-a declarat Rusu reporterilor de la Ziarul de Garda.

La 4 ani de la divort insa, pe 20 iunie, 2016 Sanda Diviricean a depus la judecatoria Centru o cerere prin care a solicitat ca averea obtinuta de-a lungul casatoriei sale cu Vlad Filat sa fie partajata. Cererea a fost inregistrata cu o saptamana inainte ca fostul premier sa fie condamnat la 9 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si corupere pasiva.

In doar doua zile, instanta a decis ca Sanda Diviricean se alege cu jumatate din bunurile fostului premier, care urmau sa fie sechestrate in urma deciziei judecatoriei Buiucani, respectiv statului, revenindu-i cealalta jumatate. 

VLADIMIR RUSU: “Acest proces de partaj este ilegal, pentru ca, asa cum a intervenit Ministerul Finantelor si a invocat faptul ca legea prevede un termen de prescriptie de 3 ani de zile, aceasta cerere trebuia respinsa din start”, crede nepotul lui Filat.

Reporterii de la Ziarul de Garda au obtinut un comentariu la acest subiect din partea lui Vlad Filat, prin intermediul avocatilor sai. Acesta a respins acuzatiile aduse de nepotul sau si a declarat ca Vladimir Rusu nu ar avea intentia de a-i reprezenta interesele, ci din contra, ar actiona impotriva lui din scopuri materiale.

Rusu ne-a spus ca va veni ulterior cu o reactie la cele spuse de Filat. Nici Sanda Diviricean si nici avocatul sau nu ne-au raspuns la telefon pentru comentarii. Pentru reporterii de la Ziarul de Garda insa, acestia au respins acuzatiile, calificandu-le ca fiind false.

La sfarsitul lunii iunie, Vladimir Rusu a depus o sesizare in adresa mai multor reprezentanti ai organelor de drept prin care o acuza pe fosta sotie a lui Vlad Filat, dar si pe finul de cununie al fostilor soti, Virgil Pavaleanu, ca ar fi vandut ilegal o parte din averea fostului premier. Cei doi nu au comentat acuzatiile, iar reprezentantii Procuraturii Anticoruptie sustin ca l-au citat pe Rusu pentru a-l audia, acesta insa nu s-a prezentat.

In vara anului 2016, dupa un proces cu usile inchise, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si corupere pasiva. Pe langa pedeapsa cu inchisoare, fostul lider PLDM s-a ales si cu zeci de bunuri, terenuri, case si masini confiscate