Ninsoarea a trimis fortat in vacanta aproape 900 de copii din Moldova. Acestia nu au putut ajunge la scoala sau la gradinita din cauza drumurilor inzapezite. Trei scoli nu s-au deschis pentru ca au ramas fara curent. Picii, insa, nu s-au intristat si au mers la bulgareala. Vremea rea a lasat fara lumina 17 sate din diferite localitati.

Publicat:20.11.2018, 17:21


Elevii din Vulcanesti, Nisporeni care merg la scoala in satul vecin, au ramas astazi acasa. Parintii spun ca drumurile nu sunt curatate si e periculos sa se porneasca la drum.

“ Rutiera nu merge si stau acasa, ma duc la varmio.”

“ A sunat directoarea si a spus sa stam acasa, nu punem viata copiilor in pericol.”

Si daca astazi elevii s-au bucurat de o zi libera, directoarea gimnaziului din Cioresti ii anunta ca zilele de scoala pierdute din cauza vremii rele vor fi recuperate. 

Svetlana CRISMARU, DIRECTOAREA GIMNAZIULUI VALERIU DUMBRAVA SATUL CIORESTI: “ Drumurile sunt inzapezite si transportul nu a mers, este periculos si am anuntat parintii ca copii sa stea acasa, o sa rezolvam problema si o sa vina la scoala, orele pierdute vor fi recuperate.”

Micutii n-au pierdut timpul. Daca au ratat orele la scoala, au petrecut ore intregi la bulgareala. 

Satenii din Cioresti se plang ca de mai bine de 24 de ore nu au curent electric. Maine e hramul satului, iar oamenii se tem sa nu le fie umbrita sarbatoarea.

“ Nu avem lumina, o cazut copacii peste firele electrice, cei de la Fenosa trebuie sa taie sa ia masuri.”

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta anunta in ultimele 24 de ore, salvatorii au deblocat 24 de mijloace de transport. 

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar si din lume!