Nu a venit sa-si asculte sentinta pentru ca a fost ocupat si este nemultumit de pedeapsa. Asta spune fostul ministru al transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat ieri la un an si 4 luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu si trafic de influenta. Astazi liberalul a venit la judecatoria Buiucani sa-si ia decizia motivata, unde s-a intalnit si cu colegul sau de partid Dorin Chirtoaca, care i-a sarit in aparare.

Publicat:10.08.2017, 13:42

Iurie Chirinciuc care a lipsit ieri la pronuntarea deciziei in dosarul sau a fost scurt in declaratii.

Iurie CHIRINCIUC, EX-MINISTRU AL TRANSPORTURILOR: “Este o decizie ilegala si o voi ataca la Curtea de Apel. Nu am venit ieri pentru am avut alte treburi, personale.”

 
In timp ce procurorii spun ca liberalul si-a recunoscut vina, motiv pentru care a fost judecat intr-un proces simplificat, Chirinciuc insista ca el nu a recunoscut nimic.

Astazi la judecatorie, fostul ministru al transporturilor s-a intalnit si cu Dorin Chirtoaca, caruia I-a fost prelungit mandatul de arest la domiciliu. Cei doi au dat mana pe holurile judecatoriei, iar primarul suspendat i-a luat apararea colegului sau de partid.

Ieri, judecatoria Buiucani l-a condamnat pe Iurie Chirinciuc la un an si 4 luni de inchisoare, l-a amendat cu 35 de mii de lei si l-a lipsit de dreptul de a ocupa functii publice pentru o perioada de 5 ani.