Nu vom mai avea masini pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, soferii care obisnuiau sa-si parcheze masina pe trotuar nu vor mai putea face acest lucru. De astazi au inceput lucrarile de amenajare a pilonilor de delimitare, care va interzice parcarea masinilor. Pietonii s-au aratat multumiti ca strada centrala nu va mai arata ca o parcare.

Publicat:12.11.2018, 16:50

De dimineata, lucrarile de instalare a pilonilor de delimitare pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, erau in toi. Muncitorilor, insa, nu le-a fost usor din cauza automobilelor parcate pe trotuar.

"Piloni pentru parcare, adanci pana la 40 de centimetri si la inaltime cam tot asa.Nu-i frumos, lucram mai atent."Distanta de la un pilon la altul va fi de un metru si jumatate."

"Noi instalam piloni antiparcare, pentru ca pietonilor sa le fie mai comod sa mearga, pentru biciclisti, iar masinile sa nu parcheze.”Pietonii au ramas multumiti ca de acum inainte pe trotuar nu se va vedea nici zare de automobil parcat."

"Masini nu trebuie sa fie aici, aici trebuie sa fie numai pentru pietoni."

"Eu cred car fi bine, pentru ca este strada centrala. In multe orase europene se interzice parcarea in zona centrala."

"Destul de bine, eu imi cumpar bicicleta daca as putea merge pe acest trotuar."Soferii, in schimb, se arata indignati si spun ca intai de toate, autoritatile trebuiau sa construiasca parcari."

"Daca vor sa inchida accesul, trebuie sa pregatesca un alt teren unde sa parcam."

"Ar fi bine din start sa faca parcari, dar dupa care sa instaleze piloni. "

"Noi avem foarte putine locuri de parcare, autoritatile trebuie sa faca ceva. Ca sofer imi vine greu sa-mi gasesc un loc de parcare."

Autoritatile spun ca cinci mii de de piloni de delimitare vor fi instalati pe strazile din capitala. Pana la sfarsitul anului, pilonii vor fi montati de la sensul giratoriu de pe strada Ion Creanga pana la bulevardul Constantin Negruzzi, dar si pe strada Vasile Alecsandri. 

Vitalie BUTUCEL, SEFUL DIRECTIEI TRANSPORT SI CAI DE COMUNICATIE: "La acest proiect au avut loc trei licitatii. Compania care a fost aleasa corespunde tuturor rigoriilor legii. Strada principala trebuie sa limitam accesul la autoturisme, sunt strazi adiacinte unde vor fi amenajate locuri de parcare."

 Pentru acest proiect din bugetul primariei s-au alocat cinci milioane de lei.