Google+

Nu vor disparea de pe strazile capitalei. Panourile vor fi montate doar acolo unde vor autoritatile si dupa noul regulament elaborat de catre cei de la arhitectura: “Locul i se da celui care plateste mai mult“ - VIDEO

Nu vor disparea de pe strazile capitalei. Panourile vor fi montate doar acolo unde vor autoritatile si dupa noul regulament elaborat de catre cei de la arhitectura: “Locul i se da celui care plateste mai mult“ - VIDEO
Embed:

Panourile nu vor disparea de pe strazile capitalei, asa se anuntat anterior. Acestea vor ramane, dar vor fi montate doar acolo unde vor autoritatile, locatiile fiind scoase la licitatie. Sunt cateva reguli care se contin in noul regulament care este elaborat acum de catre cei de la arhitectura.

 

Nistor GROZAVU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU: “Pe o faleza la mare o domnita cu forme foarte apetisante, in costum de baie unde scria de desubt: gainuse gustoase – picioare frumoase. Daca asta se refera la publicitatea stradala, atunci...”

 

Grozavu se arata revoltat de imaginile deocheate de pe panouri si vrea ca acestea sa dispara de pe strazi. 

 

Nistor GROZAVU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU: “Este legat de securitatea pietonilor, de securitatea circulatiei rutiere, de aspectul arhitectural estetic.”

 

Astazi se lucreaza la actualizarea regulamentului din 2011, astfel incat sa fie impuse noi conditii pentru agentiile de publicitate. Astfel panourile nu vor putea fi montate oriunde, ci doar in locurile autorizate de primarie, iar fiecare locatie va fi scoasa la licitatie.

 

Nistor GROZAVU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU: “Atunci vor fi excluse speculatiile ca a fost favorizat un agent economic, altul a fost defavorizat.”

 

Galina ZABLOVSKAIA, DIRECTOR EXECUTIV AL ASOCIAȚIEI AGENȚIILOR PUBLICITARE: “E de la sine inteles, locul i se da celui care plateste mai mult. Dar conteaza locatia, daca se va vinde individual sau in retea. Daca pot participa si strainii si care sunt conditiile exacte sau forma de plata.“

 

Agentiile de publicitate mai spun ca locatiile stabilite de primarie trebuie sa mai fie si efective din punct de vedere al marketingului.

 

Galina ZABLOVSKAIA, DIRECTOR EXECUTIV AL ASOCIAȚIEI AGENȚIILOR PUBLICITARE: “Conteaza ca autorizatia sa fie data pentru cel putin 10 ani, in caz contrar investitorii nu si-ar permite sa bage bani.”

 

Deocamdata, regulamentul se scrie. Ca sa intre in vigoare trebuie sa fie supus dezbaterilor publice si votat de CMC.

 

Sergiu BOROZAN, ARHITECT SEF CHISINAU: “Temporar sa fie interzisa amplasarea sub orice forma a dispozitivelor publicitare noi pana la aprobarea legii si a regulamentului nou. Autorizatiile de construire si amplasare a publicitatii eliberate anterior sa fie prelungite pe un termen de un an.“

 

Potrivit primariei, acum in capitala sunt in jur de 2000 de panouri. Cele mai multe sunt aici pe bulevardul Dacia, aceasta fiind si cea mai solicitata artera de catre agentiile de publicitate. Dupa aprobarea regulamentului mai mult panouri vor fi demontate, cele care le-ar incurca soferilor si pietonilor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn