O eleva ranita in accidentul de aseara de la Ungheni este in continuare la reanimare. Fata a suferit o contuzie a organelor interne si trauma cranio-cerebrala si a fost operata aseara de un grup de medici de la Chisinau.

Publicat:18.09.2015, 14:18


Celelalte 7 persoane, printre care 4 copii, care au avut de suferit in urma impactului celor doua microbuze raman internate in spital. 

Soferul care era la volanul microbuzului care transporta varza, ne-a povestit ca mergea acasa impreuna cu nora sa in varsta de 20 de ani. Acesta sustine ca nu avea viteza mare cand a intrat in intersectie.


SOFER MICROBUZ CU MARFA
-Eu nu stiu cu ce viteza mergea cealalta masina. -De unde veneati? -Dinspre Ungheni, Valea Mare. Cand l-am vazut, microbuzul deja s-a tamponat.”


Barbatul a suferit o fractura a bazinului, iar nora sa un traumatism la cap. Celalalt sofer de la volanul microbuzului scolar spune ca nu isi aminteste momentul impactului.

Unul dintre elevii raniti in accident ne-a spus ca isi aminteste totul.

Celalalt microbuz circula cu viteza excesiva. Şoferul nostru a reacţionat rapid şi a marit viteza ca sa se fereasca, dar pâna la final, ne-a lovit. Când mi-am revenit, am vazut o fata care era inconştenta, se simţea rau şi un baiat care şi-a rupt piciorul.


Noaptea trecuta, adolecenta de 15 ani care a avut de suferit cel mai mult in urma accidentului a fost operata. Medicii spun ca starea ei este stabila.


Lidia CRÄ‚CIUN, ŞEF SPITALUL RAIONAL UNGHENI
Pacienta a suferit un traumatism la cap si o contuzie la rinichi. A venit ieri aviasanul, ne-a ajutat sa o operam si acuma totul este bine.


Parintii copiilor implicati in accident, spun ca le este frica sa-si mai trimita odraslele la scoala cu transportul specializat. Acum un an, scoala din localitate a fost inchisa, asa ca elevii au fost transferati la liceele din orasul Ungheni. 

Atât de mult ne-am rugat sa nu ne închida şcoala. Sunt copii prea mici, în fiecare zi, vine iarna, gheţuş. Nu ştiu cui i-a trebuit acest lucru.


Astazi parintii au fost la directia invatamant din localitate si au cerut ca scoala sa fie redeschisa. Reprezentantii directiei spun ca urmeaza sa analizeze situatia ca ulterior sa i-a o decizie. Accidentul s-a produs ieri dupa-amiaza in apropierea satului Buzduganii de Sus. Elevii se intorceau de la scoala cu microbuzul scolar. In urma impactului, vehiculul cu elevi s-a rasturnat intr-un sant de pe marginea drumului. Opt oameni printre care cinci copii au fost raniti, iar doi adolescenti de 15 ani au ajuns la reanimare.