Google+

O familie din capitala se plange ca ambulanta a ajuns abia peste trei ore dupa ce a fost chemata. "S-a ridicat tensiunea, se simte din ce in ce mai rau. Am sunat la linia verde, linia fierbinte. Nu a raspuns nimeni" - VIDEO

O familie din capitala se plange ca ambulanta a ajuns abia peste trei ore dupa ce a fost chemata. "S-a ridicat tensiunea, se simte din ce in ce mai rau. Am sunat la linia verde, linia fierbinte. Nu a raspuns nimeni" - VIDEO
Embed:

O familie din capitala se plange ca ambulanta a ajuns abia peste trei ore dupa ce a fost chemata. In tot acest timp, un barbat care avea simptome de pneumonie a asteptat-o, in timp ce starea sa era din ce in ce mai rea. Medicii spun ca ajung greu la pacienti pentru ca solicitari sunt multe, iar angajati - putini.


Valentin Baltag a inceput sa se simta rau de ieri. Dimineata starea barbatului s-a agravat, iar febra s-a ridicat pana la 39, asa ca fiul sau a chemat ambulanta.

 

Adrian BALTAG: “Primul apel a fost facut la ora 9:14 minute. Am revenit la 9:50, 10:10, 10:32, 10:53. La ora 11:39 a sosit ambulanta. ”

 

"La 10:53 abia a luat comanda si se va deplasa cand se va elibera.” 

 

Barbatul spune ca asteptarea nu a fost vreodata mai grea.

 

Valentin BALTAG: ”Toata noaptea am tusit, slabiciune, de o saptamana. Am asteptat trei ore, dar parca am asteptat opt ore. Niciodata nu m-am simtit atat de rau.”

 

 Pana la sosirea ambulantei, starea de sanatate a pacientului a continuat sa se inrautateasca, spune fiul acestuia.

 

"Tusea s-a agravat. S-a ridicat tensiunea, se simte din ce in ce mai rau. Am sunat la linia verde, linia fierbinte. Nu a raspuns nimeni.” 

 

Medicii de la ambulanta au ajuns abia dupa doua ore si jumatate. Acestia spun ca vin greu pentru ca apeluri sunt multe, iar angajati - putini.

 

”Da, este retinere. Aceasta nu depinde de mine. Asa e situatia. -Cand spuneti situatia la ce va referiti? -Asta inseamna ca sunt putini lucratori si nu se reuseste.” 

 

 Ei recunosc ca interventia trebuie sa fie urgenta in cazul unei pneumonii.

 

”Este o viroza, probabil si pneumonie. -Conteaza cat de repede interveniti? -Desigur? -Timpul conteaza? -Sigur, conteaza.”

 

 Familia este revoltata de situatie.

 

“Toate sistemele sunt zero. Toti cei care stau la fotoliile caldute sa hotarasca ceva.”

 

Barbatul a fost ulterior internat in sectia de terapie la Spitalul nr.1. Purtatorul de cuvant de la Centrul National de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasca ne-a spus ca solicitarile sunt preluate in functie de gradul de urgenta.

 

Aceasta a mai adaugat ca pacientul diagnosticat cu viroza, ar fi trebuit sa se adreseze mai intai medicului de familie, care este in masura sa ofere consultanta in asemenea cazuri. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn