O femeie de 31 de ani din Ungheni sustine ca a fost violata de un individ de 41 de ani. Imediat dupa ce s-ar fi intamplat totul, victima a sunat la 112 si a cerut ajutor autoritatilor. Ulterior, principalul suspect a fost indentificat. Gheorghe Petic, cel care a fost retinut in acest caz, sustine ca totul este o inscenare pusa la cale de liderul PD, Vlad Plahotniuc. Astazi, politia a facut publica convorbirea telefonica dintre femeie si operatorul de la 112.

Publicat:13.10.2018, 10:26

Ieri, politia a emis un comunicat prin care anunta ca o femeie de 31 de ani, din Ungheni, a facut un apel la 112 si le-a spus responsabililor de acolo ca a fost violata de un individ de 41 de ani si ca are nevoie de ajutorul autoritatilor.

Imediat, la fata locului a ajuns politia. Femeia le-a povestit oamenilor legii cum s-a intamplat totul, iar ulterior acestia l-au retinut pentru 72 de ore pe principalul suspect.

Suspectul retinut in acest caz este Gheorghe Petic, liderul Platformei DA de la Ungheni. Pe pagina de facebook a lui Petic au fost postate mai multe mesaje si imagini video de la retinerea acestuia. Mai multi deputati, dar si membri DA sustin ca totul este o inscenare.

Si Petic a postat un mesaj pe pagina sa in care spune ca acest dosar este unul fabricat de liderul democratilor, Vlad Plahotniuc.

Astazi, politia a facut publica convorbirea telefonica dintre victima si opertorul de la 112. 

Comunicatul emis astazi de Politie:

"În urma audierii victimei de 31 de ani, s-a stabilit ca presupusul suspect este un barbat de 41 de ani, locuitor al orasului Ungheni. Din spusele victimei, ea se cunoaste cu agresorul, care a venit acasa la ea pentru a purta o discutie, însa lucrurile au degenerat ulterior.

Victimei i-a fost acordata asistenta psihologica, iar apoi a fost dispusa efectuarea expertizei medico-legale. Rezultatele expertizei au probat faptul întretinerii raportului sexual, fiind depistate si ridicate probe biologice, care urmeaza sa fie suplimentar analizate.

De asemenea, la locul savârsirii faptei au lucrat expertii din cadrul Centrului de Expertiza Judiciara si Criminalistica, care au prelevat si alte probe care confirma prezenta presupusului agresor în casa victimei.

La fel, pe hainele barbatului au fost depistate si ridicate probe biologice, care apartin victimei agresiunii sexuale. 

Presupusul agresor a refuzat sa se supuna de buna voie recoltarii de probe biologice, fiind necesara apelarea la procedurile legale impuse în astfel de situatii prin obtinerea unei încheieri judecatoresti, dupa care s-a efectuat recoltarea probelor.

Todata, în cadrul cauzei penale exista imagini de la o camera de supraveghere care confirma prezenta persoanei banuite în blocul în care locuieste victima, la ora când s-ar fi produs incidentul reclamat.

Iar pentru ca au existat speculatii privind apelul victimei la 112, s-a decis sa fie data publicitatii înregistrarea apelului telefonic al victimei.

Înregistrarea a fost depersonalizata în conformitate cu prevederile legale, dar este prezenta în forma integrala la dosar, cu datele de identificare ale victimei.Barbatul a fost retinut pentru 72 ore. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca o pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 5 ani."

Vitalie Gamurari, purtatorul de cuvant al Partidului Democrat, nu ne-a raspuns la telefon pentru a ne oferi o reactie la acuzatiile care i se aduc liderului PD, Vlad Plahotniuc.