Google+

O femeie din Calarasi se plange ca de un an este purtata pe drumuri si nu poate sa plece la munca peste hotare din cauza unui act. Si-a pierdut certificatul de nastere si nu il poate restabili, desi are buletinul de identitate - VIDEO

O femeie din Calarasi se plange ca de un an este purtata pe drumuri si nu poate sa plece la munca peste hotare din cauza unui act. Si-a pierdut certificatul de nastere si nu il poate restabili, desi are buletinul de identitate - VIDEO
Embed:

O femeie din Calarasi se plange ca de un an este purtata pe drumuri si nu poate sa plece la munca peste hotare asa cum isi doreste din cauza unui act. Ea spune ca si-a pierdut certificatul de nastere si nu il poate restabili, desi are buletinul de identitate. Ea a ajuns sa se judece cu autoritatile, dar degeaba.


In 2016 Zinaida Martin a decis sa-si faca pasaportul biometric ca sa plece peste hotare. Cand a inceput sa adune documentele a vazut ca-i lipseste certificatul de nastere. Femeia sustine ca a mers la Agentia Servicii Publice sa-si restabileasca actul de nastere, insa acolo nu au gasit numele ei in baza de date. 

 


“ Am mers la sectia de pasapoarte. Am cautat cu o femeie de acolo din anii 1974 pana in 1979 si nu am gasit nici un act de al meu.”

 

Zinaida si-a luat un avocat si a mers in instanta. De mai bine de un an umbla la sedintele de judecata, cheltuindu-si banii, dar situatia nu s-a schimbat.

 


“ M-am saturat sa umblu pe toate drumurile, am cheltuit dea bani pana acum, pentru mine trei patru sute de euro sunt bani.”

 

Avocata sa a inaintat o cerere prin care solicita ca Zinaidei sa I se permita sa-si restabileasca certificatul de nastere. Judecatoria de la Calarasi a respins cererea motivand ca probele anexate nu sunt suficiente si concrete.

 

Valentina CRUCICOVA, JUDECATOARE: “Am respins cererea fiindca nu au fost prezentate probe, trebuie sa vina surorile ei colegi de clasa sau vecini sa sa depuna juramant si sa confirme, documentele pe care le prezinta ea nu pot servi drepot temei de a accepta cererea.”

 

Responsabilii de la Agentia Servicii Publice nu au fost de gasit la telefon pentru a comenta aceasta situatie. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn