Google+

O femeie din Causeni se plange ca la fiecare scrutin la care a participat in ultimii 15 ani l-a gasit in listele electorale si pe sotul sau, decedat inca in 2004 - VIDEO

O femeie din Causeni se plange ca la fiecare scrutin la care a participat in ultimii 15 ani l-a gasit in listele electorale si pe sotul sau, decedat inca in 2004 - VIDEO
Embed:

O femeie din Causeni se plange ca la fiecare scrutin la care a participat in ultimii 15 ani l-a gasit in listele electorale si pe sotul sau, decedat inca in 2004. Desi spune ca de fiecare data cand observa eroarea o raporta la primarie, povestea se repeta. Femeia crede ca astfel alegerile ar putea fi fraudate.


Nina Volosciuc povesteste ca sotul ei a decedat inca in 2004. De atunci, de fiecare data cand merge sa voteze il gaseste in liste.

 

Nina VOLOSCIUCTR: ”Asta este a patra oara. De fiecare data ma cert cu ei. Sunt alegere a patra oara si de fiecare data el voteaza.”

 

Batrana spune ca a mers de fiecare data la primarie ca sa anunte autoritatile despre aceasta eroare, insa la urmatoarele alegeri sotul era din nou pe liste.

 

Nina VOLOSCIUC: ”Ea s-a uitat in calculator si a spus ca el nu este in lista. M-am dus la politie, el mi-a aratat listele, era eu, iar alaturea sotul.”“Am scris o cerere si am spus ca ii dau in judecata. Ori platesc pensia pentru 15 ani daca tot este viu sau sa-l scoata din lista.” 

 

Femeia crede ca cineva voteaza in locul sotului sau decedat.

 

Nina VOLOSCIUC: Este intentionat facut totul. Le trebuie voturi si le pun pentru cine vor. Faceti alegerile corecte, dar nu haos.” 
Nina Volosciuc a mers si de aceasta data la primarie.

 

“Mergeti cu certificatul care confirma ca sotul dumneavoastra a decedat si chiar de fata de dumneavoastra il vor scoate din lista.” 

 

Ulterior, presedintele biroului electoral a notat pe liste ca barbatul este decedat. 

 

Igor PULBERE, MEMBRUL COMISIEI ELECTORALE: "Daca ruda nu a prezentat certificatul de deces la primarie, atunci va merge mai departe ca persoana fizica.”

 

”Este obligatiunea autoritatilor locale, care receptioneaza listele date, care au avut acces la baza de date a Registrului de stat si care in termenii stabiliti au avut obligatia sa le verifice.” 

 

Femeia spune ca asteapta sa vada daca si duminica va gasi in liste numele sotului sau decedat.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn