Salvamarii au intervenit astazi pe plaja din parcul Valea Morilor. Ei au oferit o lectie de supravietuire in caz de pericol de inec. Conform scenariului un tanar a inotat intr-o zona interzisa si din cauza oboselii nu reusea sa se intoarca la mal. Sfaturile salvatorilor pot fi extrem de utile. Cel care risca sa se inece trebuie sa-si pastreze pe cat posibil calmul si sa asculte indicatiile celor din jur.

Publicat:13.06.2017, 15:35


Dupa ce salvamarii au scos presupusa victima din apa, un medic a explicat pas cu pas ce trebuie de facut in continuare. Operatiunea de salvare trebuie facuta intr-un timp record ca persoana sa supravietuiasca.

Salvamarii de la statia din parcul Valea Morilor spun ca situatiile in care trebuie sa intervina sunt destul de dese. Salvatorii au venit cu un sir de recomandari pentru cei care se scalda.

Cei care se bronzau astazi pe plaja spun ca cel mai riscant este sa te scalzi dupa ce ai consumat alcool. Vara trecuta un tanar de 35 de ani, care ar fi fost in stare de ebrietate, s-a inecat in lacul din Parcul Valea Morilor. Oamenii spun ca stiu ce trebuie sa faca in asa situatii, mai ales ca unii s-au si confruntat cu ele.

“Înotam cu un baiat si a avut o crampa musculara. Am înotat din spate, încetisor l-am apucat de gât, l-am întors pe spate si l-am scos. Daca vii din fata, te poate trage la fund, dar trebuie sa vii asa încât sa nu te poata apuca.”

“Am vazut prin filme, cred ca m-as descurca.”

Potrivit Serviciului Situatii Exceptionale, de la inceputul sezonului estival, 8 persoane s-au inecat, dintre care 2 minori. Campania de informare a salvatorilor va dura toata vara si se va desfasura pe toate plajele amenajate din tara.