O lectie deschisa de yoga. Zeci de oameni, impatimiti ai sportului, si-au dat astazi intalnire la un masterclass public. S-au sucit, intors si miscat dupa indicatiile trainerilor, care au avut grija sa scoata orice urma de stres din corpurile participantilor.

Publicat:25.06.2017, 10:38

” Sunt, nu vedeti in ce stare sunt? - Va consuma sportul? - Lasati-ma sa ma ocup.”

Exercitiile, in aparenta, deloc dificile, i-au lasat uzi pe participanti. Acestia spun ca practica yoga, pentru ca i-ar mentine in forma.

“Yoga este un instrument care te ajuta sa deblochezi corpul fizic si automat cand acesta e relaxat si gandurile devin mai relaxate si corpul liber.”

“Yoga nu are scopul de a slabi, ci de a fi sanatos. În functie de cum te simti în acest corp sanatos, plinuta sau slaba, deja depinde de om. Omul sanatos este omul fericit, fara probleme, fara complexe.“

“Asa mi-am început calea de autocunoastere. Yoga m-a ajutat.”

Margareta Marian are 58 de ani. 3 ani s-a lasat yoga, timp in care a pus ceva kg pe ea. Acum incearca sa-si recupereze plasticitatea.

Margareta MARIAN, PARTICIPANT: “Indeplinesc dupa masura posibilitatilor si dupa cum imi da voie corpul. As vrea sa pot mai mult.”

 
Aceasta mamica le-a insuflat dragostea de yoga si celor doua fiice. 

Iulia POPESCU, PARTICIPANTA: “Dupa ce alaptam, ma culcam faceam sportul acasa sa revin, fiindca bazinul a fost traumat si mi-am revenit.”

 
Acum, practica tehnicile invatate in fiecare dimineata, toate trei impreuna.


“Fiindca nu avem mult timp 10 minute reusim sa facem, acum pisica./Pentru avansat intoarcem mana, iata acasa este eficient.”

Au fost si dintre cei care s-au multumit doar cu privitul.

“Nu indraznesc pana cand nu. - De ce? - Pare straniu un pic pt mine.”

“Sunt probleme din cauza carora nu participam. Dar sustinem de aici. “

Masterclassul de astazi a fost organizat de Ambasada Indiei la Bucuresti, acreditatata si in Moldova, de vreme ce acesta practica a luat nastere in India Antica si e foarte raspindita la ei.

Ravi CHANDAR, PRIM-SECRETAR AL AMBASADEI INDIEI IN BUCURESTI: “Yoga a fost introdusa în scolile din India ca o cerinta pentru toti copiii.“

 
Antrenorii recomanda yoga pentru ca ar fi o combinatie bazata pe exercitii si meditatie si ar elibera corpul de grijile cotidiene.

“Yoga se deosebeste prin faptul ca permite sa fii sanatos la nivelul a trei structuri: corp, ratiune si suflet.“

Evenimentul este la cea de-a treia editie.