Acoperita de zapada, Poiana Brasov se pregateste sa-si primeasca oaspetii de sarbatori.

Publicat:14.12.2018, 09:08Unele hoteluri au angajat bucatari straini, altele au investit în vinuri de colectie. Se lucreaza si la barurile pentru schiori. Santierul îi deranjeaza, însa, pe cei ajunsi deja în vacanta. Clientii se plâng si ca multe localuri din statiune nu sunt înca deschise.

Ninsorile au ajutat statiunea Poiana Brasov sa îmbrace haine de iarna. Unele hoteluri au fost decorate ca-n reviste, cu brazi împodobiti si instalatii colorate. Înauntru, turistii vor gasi restaurante cu meniuri noi si bucatari straini, care îi vor rasfata cu vita black angus, cod negru de Alaska sau porc românesc pregatit 14 ore.

Thomis Pluntke, bucatar din Germania: ”Aici avem un somon întreg posat, caruia i-am dat pielea jos si am înlocuit-o cu castraveti.

Într-un hotel de 5 stele, a fost creat un loc de expozitie pentru vinuri cu peste 80 de sortimente. Clientii îsi pot alege o sticla sub îndrumarea specialistilor.

Florin Sandru, specialist în achizitia bauturilor: “De la 80 pâna la 3000 de lei. Vinuri din Transilvania, Dobrogea, Muntenia, vinuri consacrate.

Pentru schiorii care vor sa petreaca, va fi deschis un nou local chiar la baza pârtiei Bradu. Este amenajat cu ajutorul unui designer si muncitorii lucreaza de zor sa fie gata pe 21 decembrie. Înauntru încap aproape 400 de persoane, iar în exterior, administratorii localului vor amenaja un parc pentru acrobatii cu placa.

Noutati au aparut si la centrele de relaxare ale hotelurilor. Preturile pentru sedintele de SPA pornesc de la 35 de euro.

Gabriela Stângaciu: “Terapii speciale care contin baie cu lapte, scrub cu zahar brun si masaj indian. Tratamente cu perle, alge marine.

Cele mai multe localuri din Poiana Brasov sunt deschise deocamdata doar în weekend, pâna la Craciun. Asta îi supara pe turistii care au venit deja în vacanta.

Turista din Republica Moldova: “Eu cred ca nu ajung cafenelele, e deschisa doar una, si nu poti sa intri cu copilul sa-l hranesti, sa-i dai de baut. Suntem prima data în România, dar nu sunt satisfacuta, dezamagita. Nici pentru copii, nicio distractie, nici locuri de jocuri. Un copil cât schiaza!? Coboara si oboseste si atunci ce sa facem cu el, îl ducem acasa?

Minusuri ar mai fi:

Turist: ”În plin sezon, cozi mari. Daca veniti în sezon aici, se fac cozi pâna unde suntem noi. Ce ar fi de facut? Transport pe cablu, înca o linie. Nu avem nocturna si la 4 pleaca toata lumea.

În Franta sau Austria, turistii pot schia în voie si noaptea. Autoritatile anunta ca iau în calcul extinderea domeniului schiabil spre Râsnov, însa va dura pâna când proiectul va prinde viata.