Decizia Judecatoriei Chisinau de ieri, de a declara nule alegerile locale, a scos astazi oamenii in strada. In frunte cu Andrei Nastase, membrii si liderul PAS, Maia Sandu, chisinauenii au protestat astazi in fata primariei Chisinau, la sediul partidului democrat si in Piata Marii Adunari Nationale. Manifestatia s-a incheiat in jurul orei 21 si ar urma sa fie reluata maine seara.

Publicat:20.06.2018, 16:27

“-Noi nu cedam!”

Mobilizati pe facebook, oamenii s-au adunat astazi la ora 17 in fata primariei Chisinau unde au cerut sa li se respecte votul. 

“-Nastase e primarul!”


“-Votul meu conteaza!”

“Am venit sa-mi apar votul. Am stat ieri 6 ore in picioare, ca sa iasa o judecatoare fara experimente si in bataie de joc sa ne citeasca in 3 cuvinte ca v-am calcat voturile in picioare.”

Ne aparam drepturile, ne-au furat de tot ce am avut, ne-au alungat si tara, iar astazi ne-au furat si voturile.”

La scrut timp, acolo si-a facut aparitia si primarul ales, Andrei Nastase.

Sa protesteze a venit astazi si fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoaca, in prezent cercetat penal in dosarul parcarilor cu plata, dar si mai multi deputati PLDM.

Dupa jumatate de ora, protestul s-a mutat in fata sediului partidului democrat de pe strada Bulgara. Oamenii spun ca anume democratii impreuna cu socialistii stau in spatele acestei decizii, pe care o numesc ilegala.

Ulterior, protestatarii au mers in Piata Marii Adunari Nationale.