O parte din locatarii blocului de la Rascani, unde in luna octombrie s-a produs o explozia, se vor putea intoarce luni la casele lor. Lucrarile de reparatie sunt, practic, incheiate, iar oamenii abia asteapta sa-si vada locuintele. Totusi, cei care au ramas cu apartamentele grav avariate dupa deflagratie vor trebuie sa mai astepte pana la sfarsitul lunii.

Publicat:06.12.2018, 16:43

De doua luni, Svetlana locuieste intr-un hotel din capitala. A fost nevoita sa mearga acolo dupa ce explozia i-a afectat apartamentul. Femeia spune ca abia asteapta sa se reintoarca acasa.

Svetlana SIHOVA, LOCATARA:Asteptam cu nerabdare sa intram in casa. Cu reparatie sau fara, nu are importanta. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Asteptam de pe zi pe zi.”

Si Alexandru numara zilele pana cand va putea pasi pragul apartamentului sau. Spune ca a obosit sa poarte valiza dupa el, innoptand pe la rude si prieteni. Chiar daca lucrarile sunt aproape incheiate, mai exista o problema.

Alexandru, LOCATAR: “Ascensorul cel mare nu functioneaza. Cel mic nu face fata greutatii muncitorilor si locatarilor.”

Iar apartamentul acestor doi soti se afla la etajul cinci. Spun ca asteapta ziua de luni ca sa-si mute toate lucrurile inapoi acasa, de la rude, acolo unde au locuit timp de doua luni.

Alina, LOCATARA: Vrem acasa, ne-am saturat sa umblam prin apartamente straine. Este foarte sa treci peste. Sa nu traieste acasa este foarte greu.”

 Potrivit pretorului sectorului Rascani, blocul a fost conectat la caldura si lumina, iar de saptamana viitoare, locatarii se vor putea intoarce la casele lor. Totusi, cei care au ramas cu apartamentele distruse, vor trebuie sa mai astepte.

Nicolae BALAUR, PRETORUL SECTORULUI RASCANI: “Celelalte zece apartamente vor fi pana pe 25 decembrie in varianta alba, dar mai departe locatarii o sa decida cum va fi.”

 Nicolae Balaur nu ne-a putut spune astazi cat au costat lucrarile de reparatie. Deflagratia s-a produs pe data de 6 octombrie. 5 oameni, printre care si un copil, au murit.