O tabara pentru copii fara geamuri si sistem de aerisire a fost descoperita intr-un subsol din sectorul Rascani. Aceasta activa ilegal, iar neregulile erau la ordinea zilei. Micutii erau hraniti cu produse fara acte de provenienta si instruiti de niste adolescenti. Oamenii legii au inchis tabara si au deschis o ancheta.

Publicat:13.08.2018, 08:32


Tabara s-a deschis pe 11 iunie si ar fi trebuit sa activeze pana pe 24 august.  Programul de zi se desfasura in subsolul, cu o suprafata de 150 de metri patrati, al unui bloc de locuit din sectorul Rascani. In programul postat pe pagina de facebook se mentioneaza ca adolecentii si copiii veniti aici ar fi trebuit sa-si ocupe timpul cu sah, tenis de masa, fotbal, box, dansuri sau gimnastica.

”Se plimbau pe afara, se duceau pe la magazine si isi cumparau cate ceva. Se duceau si in sala.”

Tot in programul taberei se precizeaza ca ar fi trebuit sa se predea limba engleza, iar copiii sa primeasca un pranz copios si doua gustari. Omenii legii au depistat ca tabara activa cu incalcarea normelor sanitare in vigoare.

Svetlana SCRIPNIC, OFITER DE PRESA IP CHISINAU: ”Produsele alimentare erau achizitionate in lipsa documentelor de provinienta si a certificatelor, de la diferite gherete stradale.”

 Spatiul era inchiriat de organizatorul taberei de la proprietarul unei sali de fitness din apropiere. Ambii au refuzat sa discute cu presa. In timpul verificarilor, politistii au gasit in tabara 8 copii care au intre 6 si 14 ani si nu aveau certificate medicale. De acestia aveau grija doi adolescenti de 18 ani si unul de 16, angajati in lipsa unui contract de munca sau a studiilor pedagogice.

"Un baiat care invata la noi in scoala, e un fel de educator, trece clasa a X-a.” 

 ”A spus ca primeste trei mii de lei, dar asa s-a inteles cu acestia sa-i ofere un an gratis la fitness.”

Salile nu intrunesc, nici ele, conditii normale pentru copii.

Svetlana SCRIPNIC, OFITER DE PRESA IP CHISINAU: ”Lumina artificala, lipsa geamurilor pentru aerisire, aceasta fiind asigurata printr-un sistem de ventilare.”

 Pentru 10 zile parintii scoteau din buzunar trei mii de lei. Singurul document prezentat de administratorul taberei a fost patenta de activitate. Tabara a fost inchisa, iar oamenii legii cerceteaza cazul.

Pe Instagram-ul ProTv Chisinau gasiti imaginile momentului din Moldova, dar si din lume!