25 de persoane cu varstele cuprinse intre 19 si 47 de ani au fost retinute in urma perchezitiilor de amploare de ieri. Procuratura Generala a prezentat astazi schemele prin care se vindeau substantele narcotice, precizand ca au fost confiscate droguri in valoare de 15 milioane de lei.

Publicat:09.11.2017, 09:13

Procurorii spun ca una dintre grupari vindea droguri cu ajutorul aplicatiei de pe telefon – Telegram, o platforma de mesagerie gratuita. 

Corneliu GROZA, SEF DIRECTIE POLITIA CAPITALEI: “Clientul apeland la o aplicatie de comunicare facea un transfer banesc de la 250 de lei pana la 2000 de lei. Prin intermediul telefoniei mobile expedia copia bonului de plata, ulterior afla in ce ascunzis se aflau drogurile.“

 Potrivit oamenilor legii, suspectii distribuiau droguri si prin cluburile de noapte din capitala. In urma perchezitiilor care au avut loc in Chisinau, 7 persoane din aceasta grupare, printre care si o femeie insarcinata, au fost retinute. In capitala au fost gasite aproape 100 de locuri unde se ascundeau drogurile pentru clienti, sustine politia. 

Corneliu GROZA, SEF DIRECTIE POLITIA CAPITALEI: "Potentialul angajat remite copia buletinului sau de identitate tot pe aceeasi retea securizata. Unul dintre cei 7 retinuti, timp de o luna de zile a castigat 37 de mii de lei."

 In total, in toata tara, au fost retinute 25 de persoane. In urma perchezitiilor, oamenii legii au gasit etnobotanice, pastile Ecstasy, heroina, in valoare de 15 milioane de lei. Totodata, procurorii spun ca drogurile erau aduse prin contrabanda din Olanda, China, Ucraina si Federatia Rusa.

Ieri, Procuratura Generala a anuntat ca au loc perchezitii in toata tara intr-un dosar de trafic de droguri. La sfarsitul anului trecut liderul PD, Vlad Plahotniuc, a anuntat ca va incepe lupta cu traficantii de droguri, iar de atunci oamenii legii se lauda periodic cu operatiuni de proportii.