Pana cand se va stabili cine va construi arena anuntata de democrati, ministrul Economiei a mers in locul unde ar urma sa fie inaltata aceasta. Aflat in vizita la Stauceni, Chiril Gaburici i-a povestit primarului, dar si reprezentantilor federatiilor sportive despre proiectul initiat de democrati, care necesita o investitie de 200 de milioane de lei.

Publicat:14.04.2018, 12:24

Dupa ce a luadat proiectul initiat de liderul PD, Vlad Plahotniuc, ministrul economiei Chiril Gaburici a cerut primarului Valentin Satnic, democrat si el, implicare si sustinere. Raspunsul a fost evident.

Valentin SATNIC, PRIMAR STAUCENI: „Administrtatia publica locala cu ambele maini sintem pentru.”

 Natalia GHETU, REPORTER PRO TV:Pe acest teren de 69 de hectare de la Stauceni urmeaza sa fie ridicata Arena Chisinau. Asa ca livada din spatele meu urmeaza sa fie defrisata.”

 Anterior, pe aceste teren elevii Centrului de Excelenta in Viticultura si Vinificatie faceau stagiul practic, spune primarul de la Stauceni. Insa, acum cateva saptamani, parlamentul a votat ca terenul sa devina din unul agricol intr-unul destinat constructiilor. Primarul da asigurari ca la dispozitia elevilor va fi pus un alt teren.

Valentin SATNIC, PRIMAR STAUCENI:Acolo era teren unde elevii participau faceau lucrul practic la curatitul livezii Isi faceau studiile. Avem alte 1000 de hectare. Care este valoarea acestui teren? Eu nu o cunosc.”

 Chiril Gaburici a explicat de ce a fost ales anume acest teren.

Chiril GABURICI, MINISTRUL ECONOMIEI:Este in afara orasului si foarte in oras, adica un teren foarte comod si terenul este destul de mare si constructia unui parcari incapatoare.”

 Anterior, Ziarului de Garda a scris ca terenul unde urmeaza sa fie ridicata Arena a fost selectat de catre finul lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, presedintele Federatiei Mondiale de K-1 Amatori. Ministrul Economiei neaga acest lucru, totusi evita sa spuna cine anume l-a selectat.

Ieri, guvernul a anuntat ca in luna mai se va stabili cine va construi arena anuntata de democrati. Potrivit unei hotarari aprobate de executiv, terenul de la Stauceni de 69 de hectare ar urma sa fie defrisat, pentru ca apoi Ministerul Educatiei sa creeze un SRL, numit “Arena Nationala”.

Tot ministerul Educatiei va fi responsabil si de organizarea concursului public prin care va fi selectat un partener din domeniul privat. Autoritatile isi asuma o investitie de 200 de milioane de lei, bani care vor fi luati din bugetul de stat pentru anul acesta si pentru 2019. La inceputul lui martie, cu opt luni inainte de alegerile parlamentare si cu doua luni inaintea celor pentru primaria Chisinau, democratii au prezentat proiectul arenei moderne care ar urma sa fie gata intr-un an.

Constructia va avea o capacitate de pana la 5 mii de locuri. Anuntul a fost facut la sediul PD de liderul partidului, Vlad Plahotniuc, iar proiectul a fost prezentat de catre, finul sau, Andrian Candu. Ziarul de Garda a scris ca banii vor fi luati dintr-un proiect destinat reabilitarii drumurilor, finantat din surse externe.