Deputatii, si mai aproape de... Parlament. Parcarea legislativului a fost mutata chiar sub geamurile cladirii unde isi au birourile alesii. Parlamentarii spun ca nu stiu mare lucru despre lucrarile de reparatie, pentru care au fost defrisati mai multi copaci, iar intreaga zona verde - distrusa. Am incercat sa aflam de la Ministerul Economiei cand va deveni functional noul spatiu si cati bani vor fi cheltuiti pentru amenajarea lui, dar am primit un refuz.

Publicat:09.06.2018, 10:54

Aici ar urma sa fie noua parcare a legislativului, chiar langa intrarea din spate a cladirii. Nu stim ce suprafata are acest teren si cate masini poate gazdui.

Grigore NOVAC, DEPUTAT PSRM: “Se preconizeaza unde e parcarea actuala si edificiul care este garajul parlamentului, din cate am auzit este pe cale de dispartiei, urmeaza sa se construiasca ceva acolo. Si pentru a amortia putin din supararea deputatilor, au hotarat sa le faca o parcare chiar sub ferestrele parlamentului.”

Pana nu demult, in locul zonei asflatate acum, cresteau, falnici, mai multi copaci. La mijlocul lui februarie insa, arborii au inceput sa fie taiati de muncitorii de la spatii verzi, care au invocat drept motiv ca acestia ar prezenta pericol de prabusire.

Iurie CHIORESCU, DEPUTAT PD: “Daca sincer nu mi-i draga parcarea respectiva, era ok cu copaceii ceea, era frumos, eu nu vad rostul, sincer.”

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PD: “Chiar nu stiu ce se faci acolo, daca e sa fie parcare, ar fi bine sa se faca pentru toti.”

Noua parcare e mult mai aproape de cladirea parlamentului. Asa ca, imediat ce vor cobori din masina, deputatii vor urca scarile legislativului.

Bogdat TIRDEA, DEPUTAT PSRM: “Speakerul este adus chiar pana la usa, mai ca nu intra cu masina in parlament, pana in fotoliul de deputat. -Si deputatii de rand cum? - Iata asa sufera ca nu au asa prerogative.”

Secretariatul Parlamentului sustine ca responsabil de lucrari este ministerul Economiei.

Tudor DELIU, DEPUTAT PLDM: “Responsabil de acea constructie este ministerul Economiei si toate ce se fac dupa ce s-a demolat acel fundament, se fac din banii invesitorului si nu suporta statul cheltuielile. Cat priveste care si ce loc va ocupa, nu pot sa ma expun.”

Am transmis o solicitare Ministerului Economiei in incercarea de a afla de ce s-a luat aceasta decizie, cati bani se chletuie si ce se va intampla cu vechea parcare, dar nu am obtinut niciun raspuns. Cei de acolo ne-au ignorat cererea.

Lilian CARP, DEPUTAT PL: ”La noi vorba aceea, se merge spre optimizare pentru a se cheltui mai mult.”

Anterior vicepresedintele Parlamentului, Valeriu Ghiletchi ne spunea ca actuala parcare nu ar fi suficienta pentru toti angajatii, asa ca s-a decis sa fie extinsa. In cladirea legislativului activeaza in jur de 500 de angajati.