PAS si Platforma DA au anuntat astazi ca vor merge impreuna in alegerile parlamentare din februarie. Liderii formatiunilor au prezentat cinci angajamente pe care vor sa le implementeze cand ajung la guvernare. Au promis salarii mai mari, justitie corecta si au criticat actuala conducere.

Publicat:03.11.2018, 14:43

Membrii de partid, dar si liderii PAS si PPDA si-au dat intalnire in una din salile Teatrului Satiricus din capitala. Maia Sandu si Andrei Nastase au urcat pe scena si au tinut pe rand discursuri, in care au criticat guvernarea.

“Si acum aceste doua forte puternice s-au unit pentru a invinge"

Maia SANDU, LIDERA PAS:  “Astazi RM este pe marginea prapastiei, cei care au dus-o acolo vor sa ramana la carma tarii, ei vor sa ne jefuiasca in continuare, sa ne ingenuncheze. Haide-ti sa ne unim pentru libertate, pentru a pune capat hotiei".

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: “Noi in comparatie cu ei nu furam, nu mintim pentru ca suntem oamenii si tineti minte ce va spun de la anul vor incepe oamenii sa vina acasa.”    

Invitat la eveniment a fost si presedintele Partidului National Liberal din Romania, care a criticat decizia de a anula rezultatul alegerilor locale din Chisinau.  

Ludovic ORBAN, PRESEDINTELE PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL, ROMANIA: “Nu se poate ca tara sa fie in mana unui clan, care sa-si bata joc de fiecare cetatean, care sa conduca prin amenintare. Nu este normal ca atunci cand intreaga Europa iti spune fa o lege democrata a alegerilor, iar tu sa te faci ca nu intelegi, insemna ca de fapt nu-ti doreste sa mergi spre Europa.“

PAS si PPDA au anuntat ca formeaza blocul ACUM si merg impreuna la alegerile parlamentare din februarie. Astazi au fost prezentate cinci prioritati cu care se vor lansa in campania electorala – printre care, educatie de calitate, servicii de sanatate accesibile, dar si justitie corecta.

Alexandru SLUSARI, VICEPRESEDINTELE PPDA: "Eliminare procurorilor din sistem si tragerea la raspundere care au executat comenzi politice.Excluderea politicului din justitie.”

Maia Sandu si Andrei Nastase spun ca nu au decis daca vor candida pe circumscriptii sau pe listele de partid. Totodata, ei sustin ca ar putea face front comun si cu alte formatiuni, care vor corespunde criteriilor de integritate. 

Andrei NASTASE, LIDER PPDA:  “Suntem deschisi, vom discut cu tot cu calitatea inclusiv cu membrii partidelor care s-au prezentat a fi proeuropene.” 

Reprezentantii PLDM, care anterior au creat impreuna cu PAS si PPDA Miscarea de Rezistenta Nationala nu au venit la eveniment, desi au fost invitati.

Tudor Deliu, presedintele partidului, spune ca nu a inteles scopul invitatiei si a decis sa nu se prezinte. Acesta a anuntat ca pe 11 noiembrie, formatiunea va organiza o adunare la care se va discuta cum va merge in alegeri.  

Dupa incheierea evenimentului de la Teatrul Satiricus, toti participantii, in frunte cu Andrei Nastase si Maia Sandu, au pornit spre monumentul lui Stefan Cel Mare, impartind pliante pe care erau scrise cele 5 prioritati.

Unii nu au dorit sa le ia.

Inainte ca oamenii sa se intoarca prin localitatile de unde au venit, liderii blocului au depus flori la monumentul lui Stefan Cel Mare.

Potrivit organizatorilor, la evenimentul de astazi au participat peste 400 de oameni.