Un nou miting de amploare organizat de platforma Da s-a lasat astazi cu imbranceli in fata Parlamentului, precum si la sediul mai multor firme ce apartin democratului Vlad Plahotniuc. Putin mai ramanea pana la destabilizarea situatiei, mai ales ca manifestantii au spart, in unele locuri, cordoanele de politisti. Pana la urma insa, protestul s-a incheiat pasnic.

Publicat:04.10.2015, 17:45


In mijlocul protestului, un grup de manifestanti in frunte cu liderii platformei DA au pornit spre Parlament, in dorinta de a vedea daca guvernarea a organizat sedinta extraordinara pe care au cerut-o. Spiritele s-au incins destul de mult, iar manifestantii au fost la un pas de a intra in cladirea Legislativului, pazita la greu de politisti.

Apoi, protestatarii au prins flori la piepturile polistilor si s-au retras inapoi in Piata.

La protestul de azi, oamenii au adus crizanteme albe.

Iar altii si-au luat alte obiecte.

Liderii platformei Da au gasit noi porecle pentru guvernare, pe care au criticat-o dur.


Andrei NASTASE, MEMBRU PLATFORMA DA: “Ei sunt o hunta”.

Alexandru SLUSARI, MEMBRU PLATFORMA DA: “O facut ei ceva? O figa o facut”.

Vasile NASTASE, MEMBRU PLATFORMA DA: “Se vor inecat in propriile laturi”.


Apoi, manifestantii au pornit in mars spre sediul firmelor democratului Vlad Plahotniuc.

Acolo, protestatarii au spart un cordon de politisti si s-au imbrancit cu oamenii legii.

Ulterior, manifestantii s-au intors in Piata Marii Adunari Nationale. In rezolutia votata astazi in Piata, liderii platformei Da au propus oamenilor sa nu mai achite facturi, au anuntat ca vor crea un grup de initiativa pentru desfasurarea unui referendum pentru alegerea presedintelui direct de popor si au declarat ca va fi creata a Garda a Poporului, care ar urma sa asigure securitatea protestatarilor.

La manifestatia de astazi au participat 12 mii de oameni, afirma politia. Organizatorii vorbesc insa despre zeci de mii de persoane.