Patru copii si un barbat au ajuns la spital dupa ce au fost muscati ieri de un caine de rasa, langa o scoala din Straseni. Dupa aceste incidente, animalul a fost impuscat de un politist. Stapanul patrupedului este cercetat, iar o ancheta interna va stabili daca omul legii care a deschis focul a procedat corect.

Publicat:14.11.2018, 14:06

Tatiana Vorinescu este eleva in clasa a opta. Ea se ducea la scoala ieri dimineara cand in cale i-a iesit un caine de rasa Rottweiler. Animalul a sarit peste ea.

Tatiana VORNICESCU, ELEVA: “Un om mergea cu cainele, veneau din colo pana cand nu s-au oprit. A venit cu viteza, m-a muscat de picior, m-a dat jos si am cazut peste acest perete."

Speriata, fata a strigat dupa ajutor, dar nimeni nu s-a apropiat.

Tatiana VORNICESCU, ELEVA: “Stapanul s-a apropiat, a atins cainele si s-au pornit inainte. Toti s-au uitat, dar nimeni nu s-a apropiat sa ma ajute sa ma ridic.”

La fata locului a venit mama copilei care a  chemat abulanta si au mers la spital.

Elena VORNICESCU, MAMA: “Azi a ramas acasa, am mers la spital ne-a dezinfectat ranile. Ea nu poate sa se linisteasca nici pana acum.”

Si un barbat a fost muscat de acelasi caine. El se intorcea dimineata de la serviciu, cand patrupedul s-a napustit asupra lui.

Petru BALICA, VICTIMA: “Pe langa posta un caine mi-a iesit in intampinare, credeam ca o sa treaca pe alaturi si brusc s-a aruncat si a inceput sa ma atace si m-a muscat de picior. Am vazut ca s-a apropiat un om si el m-a lasat si s-a dus la vale.”

Petru spune ca un om despre care el crede ca ar fi stapanul cainelui era alaturi cand a fost muscat, dar nu a intervenit. Dupa ce a scapat dintre coltii animalului, el a mers singur la spital ca sa primeasca ingrijiri medicale.

Petru BALICA, VICTIMA: “Era un barbat care s-a uitat la caine, dar sa se opreasca sa intrebe daca m-a muscat sau am nevoie de ajutor, nimic. Am primit vaccin si mai avem de primit vaccini, antibiotice o luna .”

Natalia Popov povesteste ca si nepotul sau care este in clasa a sasea a fost atacat pe drum, in apropiere de scoala de rottweiler. 

Natalia POPOV, BUNICA VICTIMEI: “A vrut sa treaca soseaua si in timpul acesta l-a atacat, l-a dat jos si stapanul s-a apropiat si inca a inceput sa il netezeasca. Ma gandesc ce caz grav putea sa fie daca nu isi acoperea fata.”

Baiatul s-a ales cu trei muscaturi la picior si doua la mana.

Natalia POPOV, BUNICA VICTIMEI: Baiatul este traumat, azi trebuie sa meargem la un nurolog pentru tratament, mai departe un psiholog sa se ocupe cu el, e stresat.”

L-a scurt timp dupa aceste incidente, oamenii legii au venit pe strada unde s-au produs incidentele si au impuscat cainele.

Ghenadie MALIC, SEFUL INSPECTORATULUI DE POLITIE STRASENI: “Urgent s-a organizat grupa operativa, a fost solicitat la fata locului serviciul ANSA, au comunicat ca nu au unelte pentru a neutraliza cainele agresiv si s-a luat decizia de aplicare a armei de detoare de catre inspectorul de sector care a neutralizat cainele.”

Potrivit politiei, stapanul cainelui este un barbat in varsta de 62 de ani. Acesta le-ar fi spus omenilor legii ca animalul era legat si se afla in cusca sa, in curtea casei. Barbatul isi va afla pedeapsa dupa ce cainele va fi supus expertizei medico-legale si vor fi evaluate leziunile suportate de victime. Totodata, o ancheta de serviciu va stabili daca politistul care a impuscat animalul a procedat corect.