PD si-a mobilizat toti oamenii pentru a amana validarea mandatului de primar, iar ceea ce se intampla este o ilegalitate, sustine Andrei Nastase. Revenit astazi de la Viena, el a organizat o conferinta de presa imediat dupa aterizare. Acesta ameninta cu proteste daca alegerile nu vor fi validate. Pe de alta parte democratii spun ca Nastase nu are rabdare si se poarta de parca ar fi in campania electorala.

Publicat:18.06.2018, 17:17

Imediat ce s-a intors din Viena acolo unde a avut loc intalniri cu diaspora, Andrei Nastase a iesit in fata presei. Suparat ca nu i-a fost validat mandatul, acesta l-a invinuit  de toate pe liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Andrei NASTASE, PRIMAR INTERIMAR, CHISINAU: Si-a mobilizat tot arsenalul pe care il are. De la avocati loviti cu bani grei, intocmit niste cereri de mantuiala umbla prin instante si incearca sa obtina hotarari ca mandatul sa fie amanat. Acestea sunt activitati ilegale menite sa tergiverseze intrarea la primarie a reprezentatului oamenilor.”

Nastase se asteapta si la scenariul ca rezultatul alegerilor sa nu fie validat si ameninta cu proteste.

Andrei NASTASE, PRIMAR ALES, CHISINAU: Plahotniuc, se aproapie cantecul de lebeda“Voi chema oamenii sa iesim in strada sa le spuna nu categoric elementelor criminale. Veti observa tacerea presedintelui, prim-ministrulu. Iata ei au fost surprinsi de votul popular prins pe nepregatite.”  

Contact de Pro TV, purtatorul de cuvant al PD, Vitalie Gamurari a declarat ca Nastase vine in repetate randuri cu acuzatii nejustificate si nu face decat sa-si continuie campania electorala.

Totodata  Nastase s-a arat nemultimit de actiunile consilierilor municipali  din utlimele zile pe care i-a criticat pentru atitudinea lor fata de munca. El sustine ca in mod intentionat acestia ar include pe ordinea zi proiecte funciare, pe care ar vrea sa le voteze pana la venirea sa in functie.

Andrei Nastase spune ca pregateste o ancheta impreuna cu echipa sa si va scoate la iveala schemele de privatizare a terenurilor si a imobilelor din oras.