Google+

Pe muzica de fanfara au defilat sub podul de la Telecentru. Cum se pregatesc militarii moldoveni de Ziua Independentei - VIDEO

Pe muzica de fanfara au defilat sub podul de la Telecentru. Cum se pregatesc militarii moldoveni de Ziua Independentei - VIDEO
Embed:

Soseaua Hancesti a fost blocata astazi de structurile de forta. Armata, ministerul de interne si SIS-ul au inceput pregatirile comune pentru parada de ziua independentei, asa ca angajatii au defilat sub podul de la Telecentru. In timpul repetitiilor, traficul a fost sistat in acea zona.

 

Pregatirile au inceput de la primele ore ale diminetii, adunand pe soseaua Hancesti toate structurile Armatei Nationale. Serviciul de Informatie si Securitate, pompierii si cei din cadrul Ministerului de Interne au defilat astazi sub ochiul critic al comandantilor sai. 

 

GENERAL DE BRIGADA, Igor CUTIE, COMANDANT INTERIMAR AL ARMATEI NATIONALE : “Avem de lucru. Lucram in continuare si speram sa fie totul perfect. ”

 

Comandatii spun ca cel mai greu sa defileze le-a fost pompierilor, intrucat mai rar le revine sa faca asta. 

 

Mihai POPA, POMPIER: “Ca intotdeauna inceputul e mai greu, dar pana pe 27 mai avem timp.”

 

Astazi a fost prima repetitie comuna a structurilor Armatei Nationale, intrucat pana acum pregatirile au avut loc in cadrul unitatilor. Pana pe 27 august, pregatirile vor avea loc practic in fiecare zi, cu exceptia zilelor de weekend. Si vor fi desfasurate atat pe soseaua Hancesti, cat si pe traseul  Bacioi- Chisinau.

 

Oleg CEBOTARI, SEFUL DIRECTIEI PROTOCOL SI CEREMONIAL AL MA: “Luni, miercuri si vineri vor fi repetitii cu trupele. Mari si joi cu tehnica militara. ”

 

La parada militara din 27 august vor mai particpa si militari din 12 tari, printre ele se numara SUA, Ucraina, Romania si Polonia. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn