Pentru prima data in cei 191 de ani de activitate, Vinaria Purcari a lansat o gama de spumante premium - Cuvée de Purcari. Astfel, la doar un an de cand s-au lansat pe piata, spumantele Purcari au reusit sa cucereasca peste 30 de medalii la cele mai importante concursuri la nivel international. Recent, unul dintre spumantele pe care le produce compania, Cuvee de Purcari Alb Brut a intrat in top 10 cele mai bune spumante din lume. Aseara, Purcari si-a completat gama cu un nou spumant super premium - Grande Cuvée de Purcari, in editie limitata.

Publicat:07.12.2018, 15:21

Victor BOSTAN,  Director General “Purcari”: "In palitra de spumante Purcari avem 5 etichete, aceasta, Grande Cuvee fiind ultima in editie limitata, doar parcele, bobite alese, struguri alesi au mers pt producerea acestui spumant, de aceea e in editie limitata, a castigat apreciarea juriului si evident ca cea mai mare apreciere pentru noi va fi cand ea va fi apreciata de consumator. Are toate lucrurile necesare pentru un spumant de calitate top. Are si soiurile de exceptie, Chadronnay, Pino noir, Pino blanc."

Spumantul Grande Cuvée de Purcari este creat prin metoda traditionala franceza, din cea mai buna recolta a anului 2016. Maturarea indelungata in sticla timp de 18 luni, ii confera un perlaj scanteietor, persistent si fin. Asocierile cu Franta nu se incheie aici. Spumantele Purcari sunt create in colaborare cu oenologul francez, Jerome Barret. 

Jerome BARRET, oenolog “Purcari”: "Acest Cuvée este special pentru ca el respecta pas cu pas, foarte strict toate etapele de vinificatie franceze ca alea de Champagne de unde vin eu. Acest vin de asemenea este special pentru ca a avut nevoie sa stea aproape doi ani ca sa se maturizeze în sticla".

Andrei CIBOTARU, wine blogger: "Un vin care invaluie gustativ, care ramane pe mult timp impresii in gura si in minte si este un vin care se deosebeste intradevar".

Daniel IONIŢĂ, Ambasadorul României în Republica Moldova: "E un SPUMANT BUN, AROMAT".

Asadar, ai bautura perfecta pentru sarbatori!

*Acest articol este un produs comercial