Google+

Pentru un premiu de 22.000 de lei, vor incerca sa demonstreze ca au cel mai atractiv raion. Timp de 4 zile, autoritatile locale vor prezenta cu ce se mandresc - VIDEO

Pentru un premiu de 22.000 de lei, vor incerca sa demonstreze ca au cel mai atractiv raion. Timp de 4 zile, autoritatile locale vor prezenta cu ce se mandresc - VIDEO
Embed:

Pentru un premiu de 22 de mii lei, vor incerca sa demonstreze ca au cel mai frumos si mai atractiv raion. Un nou festival va avea loc la Chisinau, intitulat Satul meu, desi batalia se va da intre raioane. Timp de 4 zile, autoritatile locale din mai multe regiuni isi vor prezenta lucrurile cu care se mandresc.


Orhei, Ungheni, Rezina, Rascani si Soroca sunt cateva dintre raioanele care deja s-au inscris in concurs. Fiecare dintre ele va avea la dispozitie 4 zile, ca sa demonstreze cu ce poate cuceri turistii. 


Diana DICUSARI, DIRECTOR CENTRU NATIONAL DE CONSERVARE A PATRIMONIULUI CULTURAL: “In “Satul meu” se regaseste viata omului la sat, prin tradititii, prin obiceiuri, prin artizanat si prin formatii. O sa aveti ocazia sa vedeti tezaurul raionelor participante.”


Astfel, autoritatile locale vor amenaja standuri cu  vin, bucate traditionale, suvernire si vor prezenta numere artistice. In ultima zi a festivalului va fi anuntat raionul castigator. Acesta va obtine 22 de mii de lei. Se vor da si alte premii la diferite categorii.


Svetlana LAZAR, PRESEDINTE ANTREC-MOLDOVA: “Cel mai bun traseu turistic, cea mai buna gospodarie turistica. Sunt 6 nominatii...


Festivalul “Satul meu” are loc in premiera si isi propune sa atraga turisti. Evenimentul va avea loc in cadrul expozitiei internationale de turism, organizate la Moldexpo. Acolo, vizitatorii vor gasi o multime de oferte turistice. Peste 130 de companii din Romania, Bulgaria, Ungaria, Israel, Ucraina si Turcia isi vor prezenta ofertele  pentru sezonul estival din 2016. Expozitia incepe pe 7 aprilie si va dura 4 zile.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn