Google+

Persoanele nevoiase din Chisinau sunt trimise la… stomatolog pe banii bugetului. Un proiect adoptat unanim de Consilierii municipali prevede asistenta stomatologica gratuita pentru cei defavorizati - VIDEO

Persoanele nevoiase din Chisinau sunt trimise la… stomatolog pe banii bugetului. Un proiect adoptat unanim de Consilierii municipali prevede asistenta stomatologica gratuita pentru cei defavorizati - VIDEO
Embed:

Persoanele nevoiase din Chisinau sunt trimise la… stomatolog pe banii bugetului. Un proiect adoptat astazi unanim de Consilierii municipali prevede asistenta stomatologica gratuita pentru cei defavorizati. Pe langa asta, vreo 30 de familii cu multi copii vor avea indemnizatii de cateva sute de lei pe luna.

 

37 de familii din capitala care au trei sau mai multi copii la gradinita vor primi lunar  700 de lei. Totodata o mie de angajati din domeniul protectiei sociale si culturii vor avea tichete de masa in valoare de pana 45 de lei.
 

 

Carolina OLARU, SEFA INTERIMARA A DIRECTIEI ASITENTA SOCIALA: “Pentru procurarea in unitatile comerciale a produselor alimentare cu exlcluderea produselor alcolice si tutun.Cheltuiele vor fi acoperite din taxele la procurarea valutei straine de persoanele fizice.”

 

Pentru tichetele de masa consilierii au alocat peste doua milioane de lei. Iar 900 de persoane defavorizate ale caror venituri nu depasesc 3 mii de lei lunar vor avea parte de asistenta stomotologica in valoare de 5000 mii lei.

 

In cele din urma, toti consilierii si-au dat votul pentru proiectele initiate de reprezentantii fractiunii socialiste. Oricum, celor din PSRM li s-a reprosat ca ar incerca sa se foloseasca de bugetul municipal ca sa-si adune alegatori pentru parlamentare.
 

 

ION CEBANU, CONSILIER PL: “In ultima vreme socialistii radiaza de bunatate paine calda nu alta dar cand era vorba sa transmite parcul de Valea Morilor – Spatiilor Verzi de ce socialistii nu au votat,. Doi ani in urma de ce nu au votat bugetul la timp, atunci nu era pentru interesul cetatenilor. ”
 

 

Veceslav BULAT, CONSILIER PPEM: “ Sa stiti ca sunt bani din bugetul municipal si nu sunt bani de acasa, daca veti vedea un candidat ca spune ca e meritul lor sa-i puneti la punct.”
    

 

Ion CEBAN, CONSILIER PSRM: “Nici un proiect propus de alta fractiune si argumentat nu a fost sa nu ne dam votul. Noi incurajam prin diferite metode sa ramana oameni in tara."

 

Socialistii au fost indemnati, totusi, sa-si retraga semnaturile despre proiectele scrise.

 

Ion CEBAN, CONSILIER PSRM: “Fractiunele care a venit cu initiative nu am conditionat acest lucru. Noi o facem, pentru ca nu o facem pentru noi dar o facem pentru cetateni.”

 

La final alesi locali ar fi trebuit sa examineze si un demers al procurorilor anticoruptie in legatura cu dosarul penal in care este cercetat fostul primar Dorin Chirtoaca. Raportorul nu a fost prezent, asa ca subiectul urmeaza a fi discutat la urmatoarea sedinta.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn