Persoanele nevoiase si cele bolnave din Balti vor primi gratuit medicamente si diferite lucruri necesare. Cu sprijinul Guvernului Danemarcei, acolo a fost deschis un centru social. Astfel, copiii din familii sarace vor putea avea un calculator sau niste haine mai calduroase, iar cei cu dizabilitati - un scaun cu rotile mai comod.

Publicat:21.09.2018, 12:20


Imediat dupa inaugurare, la centrul “Timpul Sperantei” au venit in jur de 50 de persoane. Fiecare a primit lucrurile de care are nevoie.

“Sunt foarte multumit, mama mea e tintuita la pat. Noi am primit un scaun WC perfect, gratis, sunt incantat.” 

Unii spun ca au aflat despre deschiderea centrului de la vecini, altii au fost informati de asitentii sociali.

“Mie mi-a spus vecin care are un copil paralizat ca aici dau ajutor.”

Centrul “Timpul Sperantei” a fost deschis cu sprijinul Guvenului Danemarcei. Aici vor activa medici si volantari care vor incerca sa gaseasca solutii pentru cei care au nevoie de ajutor si nu il pot avea din alta parte. 

Piter, REPREZENTAUL FONDULUI DE BINEFACERE: “Noi oferim ajutor, ne bucuram ca va putem sustine. Punem la dispoztie banci pentru elevi, scaune, paturi pentru bolnavi, scaune cu rotile, calculatoare, haine.” 

 Centrul isi va avea usile deschise in zilele de miercuri si sambata. 

Carina MARDUJAN, REPREZENTANT CENTRUL “TIMPUL SPERANTEI”: “Oamenii vor primi ceea de ce au mare nevoie. Unele echipamente sunt unice si nu sunt de gasit in Moldova, sunt foarte scumpe Oamenii le vor primi gratuit.” 

 Bineficiarii vor primi ajutor in baza tichetelor eliberate de primarie.