Google+

Petru Lucinschi: Putin mi-a permis sa privatizez o vila - Interviu/Rise.md

„Cand mi-am terminat mandatul, Putin mi-a permis sa privatizez o vila in suburbia Moscovei, pe soseaua Rublyovskoe. Am vandut-o. Am mai avut un apartament in Arbat, centrul Moscovei. L-am vandut. Si o suma de bani am pus-o in banca, ca sa am niste dividende. Iata unde-i sursa mea de viata”, declara Petru Lucinschi, cel de-al doilea presedinte al Republicii Moldova, intr-un interviu pentru RISE Moldova.

 

Petru Lucinschi explică de ce numele lui a apărut în raportul „Kroll 1” privind frauda din sistemul bancar din Republica Moldova şi cum a ajuns să cumpere 4,8% de acţiuni la Unibank cu 18,7 milioane de lei împrumutaţi. O parte din aceşti bani — 4,8 milioane de lei — i-a luat direct de la Ilan Şor, pe atunci om de afaceri.

 

Petru Lucinschi: El vine odată la mine şi-mi spune: ‘Noi cumpărăm o bancă, sunt condiţii foarte urgente, trebuie până la 5% să luăm acţionari. Vă propunem să deveniţi acţionar, iar noi peste un an de zile vindem şi o să aveţi un profit foarte bun, cinstit’. Nu-l bănuiesc că el a făcut cu intenţie rea.

 

Un alt subiect abordat — dosarele penale ale celor doi fii ai săi. „Sunt absolut convins de faptul că copiii mei sunt cinstiţi”. Fiul mai mare, Sergiu Lucinschi, a fost condamnat în România la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Celălalt, Chiril Lucinschi, fost deputat liberal-democrat, a fost condamnat în Republica Moldova la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru spălare de bani. În ambele cazuri, sentinţele nu sunt definitive.

 

Petru Lucinschi ne-a vorbit şi despre cum se face politică astăzi şi a dat o apreciere rezultatelor alegerilor parlamentare din 24 februarie. „Noi prea multă politică am adus în relaţiile noastre — politică proastă, politică provincială”.

 

Aflaţi mai multe răspunsuri în interviul video.

 

 

Sursa: RISE.MD

 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagăsiţi imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar şi din lume!  

 

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn