Pomul de Craciun al Guvernului a fost adus astazi in capitala cu fanfara, politisti pe cai si Mos Craciun. Pe strada 31 august, bradul a fost intampinat de premierul Pavel Filip, care mai intai l-a inspectat. Parada de astazi a starnit curiozitatea trecatorilor, care s-au oprit sa imortalizeze momentul.

Publicat:08.12.2018, 16:42

Parada a inceput de pe Bulevardul Stefan Cel Mare si s-a incheiat pe strada 31 august. In fata pomului mergeau instrumentistii care cantau muzica de fanfara. Acestia erau insotiti de 7 politisti calare pe cai, dar si de mai multi actori deghizati in Mos Craciun. 

Desi nu prea intelegeau ce se intampla, trecatorii nu au ezitat sa filmeze sau sa faca poze cu tot alaiul. 

“Pai nu am inteles cu ce ocazie a fost parada, cred ca o sa fie ceva frumos.”

”Mi-a placut sa alergam din urma lor.“

“Vad ca merge o parada, imi pare ca e buna.”

“In Suceava la fel asa este asa de frumos, in Moldova prima data.”

“Este primul an cand vad parada aici, e dragut e foarte frumos.“

 Langa guvern, bradul a fost intampinat de premierul Pavel Filip si de Monica Babuc.  Desi ieri s-a anuntat ca la eveniment va fi prezent si ambasadorul Romaniei la Chisinau, Daniel Ionita nu era astazi acolo.

Fiind intrebat care brad ii place mai tare, cel din Piata Marii Adunari Nationale, instalat de primarie, sau cel adus de guvern, premierul a refuzat sa raspunda. 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: Sa incetam cumva in a face comparatii si a ne masuram brazii unde este mai mare, care este mai verde, care este mai inalt. Ca noi avem aceasta traditie in Republica Moldova de a ne masura cine este mai pro european, cine este mai unionist."

Pavel Filip nu ne-a spus cat s-a cheltuit pentru transportarea bradului dar si pentru organizarea paradei. Pomul guvernului are 20 de metri si va fi impodobit cu 46 de mii de luminite. Targul de Craciun de pe strada 31 August va fi inaugurat pe data de 15 decembrie.