A intrat in politica pe valul miscarii protestatare antiguvernamentale din 2015, generate de disparitia din sistemul bancar a circa un miliard de dolari. Numele lui este legat de cel al oamenilor de afaceri Victor Topa si Viorel Topa, pe care i-a reprezentat in instanta in litigii economice. Ei au parasit Republica Moldova inainte de anuntarea sentintelor de condamnare la privatiune de libertate.

Publicat:20.05.2018, 21:08

În scrutinul local, la fel ca si la alegerile prezidentiale din 2016, Nastase îsi declara drept obiective prioritare lupta cu „regimul oligarhic care a capturat tara” si stârpirea coruptiei. Este sprijinit de partidul Maiei Sandu PAS si de PLDM.

Andrei Nastase a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea „A.I. Cuza” de la Iasi, dupa care a lucrat la Procuratura de transport.

În 1998 l-a cunoscut pe Victor Å¢opa, iar în 1999 i-a devenit fin de cununie. Peste un an a fost numit vicedirector al companiei de stat Air Moldova. În acea perioada presedinte al Administratiei de Stat a Aviatiei Civile era Victor Å¢opa.

Presa care sprijina PDM sustine ca Victor Å¢opa si Viorel Å¢opa ar conduce din umbra Platforma „Demnitate si Adevar”, iar Andrei Nastase ar fi executorul directivelor venite de la cei doi oameni de afaceri care ar vrea sa se razbune pe Plahotniuc.

În declaratia de venit depusa la CEC a indicat 0 lei din salariu pentru ultimii doi ani. De asemenea, a indicat patru case, o garsoniera, un garaj si alte cinci bunuri imobile, plus 9 terenuri cu o suprafata totala de 2,5 ha (în Durlesti, Bâc si Mândresti) si o masina de marca Nissan Maxima.

Tot zero venituri din salarii a declarat si în toamna lui 2016, fapt remarcat de analistul Petru Bogatu, care se întreaba cum reuseste sa supravietuiasca si sa-si întretina partidul. Nastase a negat faptul ca Victor Å¢opa si Viorel Topa ar contribui la bugetul partidului.