"Este o decizie care ridica multe semne de intrebare, incerc sa inteleg cui ii serveste o astfel de decizie". Astfel a comentat premierul Pavel Filip decizia instantei de judecata de a declara nule alegerile locale de la Chisinau.

Publicat:20.06.2018, 13:12Declaratia a fost facuta la inceput de sedinta executivului.

Pavel FILIP, PREMIER: "Este o decizie care a bulversat intreaga opinie publica, o decizie care ridica multe semne de intrebare, apar speculatii care sunt sau nu sunt impotriva guvernarii. Cui foloseste o asemenea decizie in mod real? Noi ca guvernare avem doar de pierdut in asemenea situatie. Intrebarea e si mai mare pentru ca se intampla cand se prefigurau mai multe reusite pe intern si pe extern.

Ma refer si la dimensiunea politica, la decizii importante pe financiar. E vorba de sume mari. Pentru o guvernare care mai are jumatate de an, e ultimul lucru pe care ni l-am dori. Avem alegeri parlamentare”

Ieri seara, dupa ore bune de sedinta, timp in care presa nu a avut acces in sala, judecatoarea Rodica Berdila a dictat decizia prin care l-a lipsit pe Andrei Nastase de mandatul de primar, declarand nule alegerile locale din Chisinau.