Google+

Presedintele Curtii Supreme face parte din completul de judecata ce urmeaza sa ia decizia finala in dosarul alegerilor de la Chisinau. Motivele pentru care Nastase cere recuzarea lui Ion Druta - ZdG

Liderul PPDA, Andrei Nastase cere recuzarea magistratului si presedintelui Curtii Supreme de Justitie (CSJ), Ion Druta, care face parte din completul de judecata ce urmeaza sa ia decizia finala in dosarul alegerilor locale noi din Chisinau.„Până acum, am aşteptat să găsesc pe site-ul Curţii o declaraţie de abţinere din partea, a cel puţin judecătorului putred de corupt, dar putred de corupt şi agramat Ion Druţă”, a declarat Năstase într-un video pe Facebook, în drum spre Curtea Supremă de Justiţie. Năstase aduce acuzaţii de corupţie la adresa magistratului în câteva dosare: Aroma Floris, VInis NLG SA şi Norma SRL. În dosarul Norma SRL, afirmă liderul PPDA, s-ar fi încercat fraudarea bugetului de stat cu circa 200 de milioane de lei.

 

Ion Druţă conduce instanţa supremă de justiţie din 3 mai curent, fiind numit în funcţie după un concurs în care nu a avut contracandidaţi. La CSJ, Ion Druţă face justiţie din 2013, după ce a condus Judecătoria Botanica, mun. Chişinău.

 

Ion Druţă a făcut parte din completul de judecată care a luat o hotărâre prin care o datorie a unui agent economic faţă de o persoană fizică, recunoscută anterior prin hotărâre judecătorească, a ajuns să fie pusă în seama bugetului de stat.

 

De asemenea, el a făcut parte din completul de judecată care a obligat statul să transfere companiei de construcţii „Basconslux” SRL peste 14 milioane de lei pentru demolarea Stadionului Republican. În ambele cazuri, acesta a fost salvat de sancţiuni disciplinare de CSM. Ion Druţă ar fi naşul de cununie al ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

 

CITESTE CONTINUAREA PE ZIARUL DE GARDA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn