Liderul PPDA, Andrei Nastase cere recuzarea magistratului si presedintelui Curtii Supreme de Justitie (CSJ), Ion Druta, care face parte din completul de judecata ce urmeaza sa ia decizia finala in dosarul alegerilor locale noi din Chisinau.

Publicat:25.06.2018, 12:34„Pâna acum, am asteptat sa gasesc pe site-ul Curtii o declaratie de abtinere din partea, a cel putin judecatorului putred de corupt, dar putred de corupt si agramat Ion Druta”, a declarat Nastase într-un video pe Facebook, în drum spre Curtea Suprema de Justitie. Nastase aduce acuzatii de coruptie la adresa magistratului în câteva dosare: Aroma Floris, VInis NLG SA si Norma SRL. În dosarul Norma SRL, afirma liderul PPDA, s-ar fi încercat fraudarea bugetului de stat cu circa 200 de milioane de lei.

Ion Druta conduce instanta suprema de justitie din 3 mai curent, fiind numit în functie dupa un concurs în care nu a avut contracandidati. La CSJ, Ion Druta face justitie din 2013, dupa ce a condus Judecatoria Botanica, mun. Chisinau.

Ion Druta a facut parte din completul de judecata care a luat o hotarâre prin care o datorie a unui agent economic fata de o persoana fizica, recunoscuta anterior prin hotarâre judecatoreasca, a ajuns sa fie pusa în seama bugetului de stat.

De asemenea, el a facut parte din completul de judecata care a obligat statul sa transfere companiei de constructii „Basconslux” SRL peste 14 milioane de lei pentru demolarea Stadionului Republican. În ambele cazuri, acesta a fost salvat de sanctiuni disciplinare de CSM. Ion Druta ar fi nasul de cununie al ministrului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Tudor Ulianovschi.

CITESTE CONTINUAREA PE ZIARUL DE GARDA